RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2010 19:59:11

Vláda bude u podnikatelů zjišťovat, kolik času stráví administrativou

Vláda bude u podnikatelů zjišťovat, kolik času stráví administrativou

Premiér spolu s ministry dnes také vyhodnotil opatření proti násilí na stadionech a koncepci rozvoje kinematografie.

Zátěž podnikatelů se má podle vládního kabinetu snížit o čtvrtinu. Vláda zadá průzkum, kolik času stráví firmy nadbytečnou administrativou. „Přijali jsme bod, který se týká měření administrativní zátěže podnikatelů, respektive dalšího postupu vlády v této oblasti, abychom dokázali snížit administrativní zátěž podnikatelů a podnikatelských subjektů,“ řekl po zasedání vlády premiér Petr Nečas.

Hlavním rozdílem oproti stávajícímu stavu bude to, že dosavadní úřednický výpočet zátěže bude doplněn o šetření přímo u podnikatelů a dál se bude zátěž uvádět v hodinách ztráty času, nikoliv pouze ve ztrátě peněžní. „Chceme, aby se snížila zátěž o 25 % do roku 2012,“ dodal premiér Petr Nečas. Bude použit tzv. Standard Cost Model, což je nejrozšířenější metoda na měření administrativních nákladů, která byla vyvinuta v Nizozemsku. První výsledky by měly být zhruba do roka.

Ministři také hodnotili uplynulé dva roky fungování nové koncepce zajištění bezpečnosti na sportovních utkáních. „Za poslední rok a půl bylo celkem 230 kritických fotbalových utkání a pouze na devíti z nich došlo k incidentům, takže jednoznačně dochází k výraznému poklesu diváckého násilí,“ řekl ministr vnitra Radek John.

Podle vlády se osvědčila zkrácená řízení o potrestání výtržníků. Policie ČR dále uplatňuje přístup, jehož podstatou je neprovokující monitoring a zároveň došlo k vytvoření tzv. antikonfliktních týmů. Sportovní kluby začaly využívat nové instrumenty k zajištění bezpečnosti, např. prodej vstupenek na jméno nebo instalaci kamerových systémů.

Koaliční kabinet dále odsouhlasil novou koncepci podpory a rozvoje české kinematografie a filmového průmyslu 2011-2016 a strategii konkurenceschopnosti českého filmového průmyslu 2011-2016. „Pokládám za nejlepší, aby byla tato koncepce přepsána do paragrafového znění, to znamená, aby byl vypracován nový kompletní zákon o kinematografii,“ řekl ministr kultury s tím, že je připraven tuto normu předložit v první polovině příštího roku.

Vláda na svém dnešním programu také projednávala body, které měly technický charakter. Například návrh novely o podpoře regionálního rozvoje, který má za cíl zlepšit fungování řídících orgánů regionálních operačních programů. Dále jednotlivá technická nařízení z oblasti ministerstva zemědělství, které se týkají hospodaření s půdou, včelařství apod. Na zasedání kabinetu se také mluvilo o kontrolních závěrech Nejvyššího kontrolního úřadu, které se týkají ministerstva zdravotnictví, ministerstva průmyslu a obchodu a ministerstva pro místní rozvoj.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama