ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie

Hájíme zájmy ČR cssdlidem.cz
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2024 10:21:00

Neschopnost vlády zavinila odchod dalšího průmyslového závodu z Moravskoslezskéh

Neschopnost vlády zavinila odchod dalšího průmyslového závodu z Moravskoslezskéh

Již mnoho měsíců upozorňuje vedení firmy ArcellorMittal na snižování objemu výroby, které může vést vedení koncernu k odchodu z České republiky.

 „Nezaznamenal jsem žádnou snahu naší vlády ani ministerstva průmyslu hledat řešení, jak výrobu, a tím řadu pracovních míst u nás na severu, kde je situace se zaměstnaností čím dál tím horší, v Moravskoslezském kraji udržet,“ řekl předseda ČSSD v kraji exsenátor Petr Gawlas.

„Přitom padesát zrušených pracovních míst znamená padesát rodin, které budou čelit existenční nejistotě,“dodal bývalý poslanec Adam Rykala místopředseda krajské organizace ČSSD.

„Už opět vidíme, jak vláda naprosto nereaguje na postupující kolaps našeho průmyslu, který byl dlouhá léta vlajkovou lodí naší ekonomiky. Místo dotací na udržení pracovních míst nakupujeme zbraně pro Ukrajinu. Moravskoslezský kraj je holt moc daleko od teplých ministerských kanceláří v Praze a problémy dělníků naši koalici nezajímají. Nejsou totiž důležité pro bruselské úředníky, kterým naše vláda tak horlivě poklonkuje,“ přidal expremiér ing. Jiří Paroubek.

„Proto musíme v krajských volbách výrazně uspět a navýšit počet našich zastupitelů v kraji, abychom mohli zastavit devastaci průmyslu našeho kraje,“ dokončil Petr Gawlas.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama