Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2024 19:05:00

Hospodářská komora nemá OSVČ, malým a středním podnikatelům co nabídnout

Hospodářská komora nemá OSVČ, malým a středním podnikatelům co nabídnout

Tiskové prohlášení Strany soukromníků České republiky

Strana soukromníků České republiky zásadně nesouhlasí s úvahou Hospodářské komory ČR o tom, aby všichni podnikající občané platili poplatek na její účet.

Rozhodujícím důvodem pro výše uvedené je to, že Hospodářská komora ČR nemá OSVČ, malým a středním podnikatelům co nabídnout. To, že současný prezident Hospodářské komory ČR je i místopředsedou ODS, je málo.

Petr Bajer
předseda Strany soukromníků České republiky

Něco málo z historie na vysvětlenou

Zákon o Hospodářské a Agrární komoře České republiky vyšel z dílny Sdružení československých podnikatelů v roce 1991. Jedna z posledních vlád České republiky, vedená panem Petrem Pithartem (OH) a ČNR pod vedením paní Dagmar Burešové (OH), těsně před parlamentními volbami v roce 1992 schválila zákon o Hospodářské a Agrární komoře České republiky s povinným členstvím přes velký odpor federálního ministra financí Václava Klause (ODS).

Cílem Sdružení československých podnikatelů bylo to, aby vznikla finančně a odborně zabezpečená instituce, která bude důstojně hájit při jednáních s vládou zájmy všech podnikatelů a firem v České republice.

Po dohodě s prezidentem Svazu průmyslu České republiky Štěpánem Popovičem Sdružení československých podnikatelů nominovalo na prvního prezidenta Hospodářské komory České republiky pana Zdeňka Somra, 1. místopředsedu sdružení. Komoru vedl devět let.

V červnu 1992 Václav Klaus (ODS) vyhrál s převahou parlamentní volby, rozdělil Československo a jeho vláda okamžitě zrušila povinné členství v Hospodářské komoře ČR. Česká národní rada pod vedením Milana Uhdeho (ODS) návrh vlády okamžitě potvrdila. Povinné členství tak zůstalo pouze lékařům, právníkům a notářům.

Rudolf Baránek
zakladatel strany a člen vedení
emeritní předseda Sdružení československých podnikatelů

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama