Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2024 18:12:58

Míra arogance Zdeňka Hřiba dosáhla neúnosné úrovně

Míra arogance Zdeňka Hřiba dosáhla neúnosné úrovně

Komentář k aktuálním informacím o zvyšující se ceně opravy Barrandovského mostu.

Míra neprofesionality a arogance Zdeňka Hřiba dosáhla neúnosné úrovně. Kromě nekonečně prodlužované doby opravy a nulové koordinace souběžných uzavírek se nyní dozvídáme o zcela nejzávažnějším pochybení. Bez jakékoliv konzultace s radou nebo zastupitelstvem hlavního města přistoupil Zdeněk Hřib k naprosto nekontrolovanému navyšování původní ceny zakázky, kterou společnost Porr vysoutěžila za 594,5 milionu korun bez DPH. Poté, co byl vyčerpán zákonem stanovený 30% limit na vícepráce, pokračuje se ve zvyšování nákladů zcela netransparentně. V tichosti a bez jakékoliv veřejné soutěže se již rozdalo více než 75 milionů korun v rámci jednacích řízení bez uveřejnění - na dodávku UHPC betonu a na horolezecké práce.

Pokud se Zdeněk Hřib obával veřejné obhajoby zvýšené ceny oprav Barrandovského mostu, nedokážu si představit, jak se nyní vypořádá s vysvětlováním další zpackané soutěže. Na prvním zasedání pražského zastupitelstva v září budeme s kolegy z hnutí ANO nekompromisní. Požadujeme nejen odpovědi, ale i převzetí odpovědnosti za tento netransparentní postup. Nyní nám nezbývá než doufat, že Zdeněk Hřib v souvislosti s opravou Barrandovského mostu neskrývá ještě další nepříjemná „esa“ v rukávu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama