JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.08.2024 21:03:00

Místo internace ležáckých občanů projde závěrečnou fází rekonstrukce

Místo internace ležáckých občanů projde závěrečnou fází rekonstrukce

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o rekonstrukci Larischovy vily v Pardubicích

 Za minulého režimu administrativní budova podniku Tesla Pardubice, za války sídlo záložního praporu Schutzpolizei. Příběh Larischovy vily je velmi pestrý. Sloužila během své historie různým účelům a institucím. Nakonec se z ní stane společenské, vzdlávací a muzejní centrum připomínající domácí i zahraniční odbor, období heydrichiády, ale i historii vily samotné.

Pro svůj historický kontext se společným úsilím Pardubického kraje s vlastníkem objektu, kterým je Československá obec legionářská, podařilo získat status Larishovy vily jako národní kulturní památky. To otevřelo další možnosti získání prostředků na její rekonstrukci. Závěrečná, přitom nejnákladnější etapa rekonstrukce brzy začne. Podařilo se na ni získat vedle krajských i evropské prostředky.

Místo si zaslouží naši zvýšenou pozornost. Má neuvěřitelně silnou atmosféru, pokud člověk vnímá všechny události, které se ve vile a na nedalekém popravišti staly. Jsem rád, že jsme jako kraj od počátku nejbližším partnerem projektu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama