Bc. Jana Marková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2024 20:08:08

Vláda dál zadlužuje Českou republiku tak, jako bychom procházeli hlubokou krizí.

Vláda dál zadlužuje Českou republiku tak, jako bychom procházeli hlubokou krizí.

Ale my procházíme hlubokou krizí. Hlubokou krizí hloupého vládnutí hloupých lidí, která bude mít bezesporu za následek i tu krizi finanční. Naši vládu nezajímá nic jiného, než naprosto diletantské podporování čehokoliv, co jí přinese pochvalu Bruselu

 Nezajímají ji drahé energie. Nezajímají ji krachující firmy, nezajímá ji oživení ekonomiky. Zajímá ji jen propagandistické křičení o vnitřních i vnějších nepřátelích. A čím víc jdeme ekonomicky do háje, tím víc ten křik sílí. Ne my jsme na vině. To vy za to můžete! (Prostě kdokoliv, kdo nejsme my.) Svině se asi teď moderně vládně komunikačně říká.

Jak vypadá tedy ozdravení financí podle tohoto kabinetu ekonomických analfabetů? Fiala se neustále bije v prsa, jak ekonomika oživuje, všechny ukazatele ukazují vzhůru, všichni Ukrajinci plní státní rozpočet, ceny potravin klesají, lidi jsou šťastní a zase se mají dobře. Tak proč tedy sakra máme rozpočet jako díru po Tomahawku?

Na příští rok se plánuje schodek rozpočtu ve výši 231 miliard korun, což je jen o 21 miliard méně než letos, a to se ještě pěkně švindluje a dělají se škatulata batulata, aby to vyšlo alespoň takhle. Nezapomínejme na dočasná opatření, která se zdají být trvalá, jako je daň z mimořádných zisků nebo zrušení superhrubé mzdy, na stoprocentně zvýšené daně z nemovitostí, na navýšení DPH i na kojeneckou vodu, a celkově nejvyšší DPH na potraviny široko daleko. A přesto! Přesto všechno, kdy má podle expertů být rok 2025 ekonomicky dobrý (též se Fiala bije v prsa), si dovolí takovýto rozpočet představit? Vůbec se nedivím, že to jednání bylo poprvé v historii tajné.

To tam musí být sakra velké záseky v podobě nehynoucí pomoci Ukrajině a přilehlým Bahamským ostrovům, americkým zbrojařům a důchodovým fondům, a zelenému šílenství. To jsou ty dotace nalezlé všude kde to skřípe, jen aby to ještě chvíli vydrželo. Naprosto enormní, nekontrolovatelné, neefektivní a nebýt podpory nesmyslů a malých domů, zcela zbytečné. Ty kráso, prý pravicová vláda. Tak to už ani ve snu. Nebo je ten sen hodně špatný.

V době před covidem se blížil schodek rozpočtu ke sto miliardám. Dobu vyrovnaných rozpočtů snad radši nezmiňuju vůbec. Co ale až nebude od koho si dál půjčit? Co až nebude už komu co daněmi sebrat? Co až zkrachuje poslední podnikatel a zbydou jen na státní cecek přisáté nesmyslné politické neziskovky a miliony státních zaměstnanců? Co až zbyde skutečně jen ekonomicky spálená zem? Jaký signál pak premiér Lesklé čelo vyšle? Nebo už se tu jede jen na tu velkou válku a po nás potopa?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama