Mgr. Vítězslav Schrek

  • ODS
  • Vysočina
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2024 14:07:00

Třiceti miliony podpoří kraj dva projekty sociální péče

Třiceti miliony podpoří kraj dva projekty sociální péče

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání rady Kraje Vysočina

 Přináším pravidelnou informaci z jednání krajské rady. Ani tentokrát nebyl program rozhodně nijak prázdninový S naší podporou šest milionů vzniknou na Vysočině další dvě nové moderní požární zbrojnice. Zcela novou postaví v Bezděkově a rekonstruovat se bude v Předíně. Letos už je to celkem třetí podpořená zbrojnice, ta první s podporou tří milionů vznikla ve Světnově. K tomu dalších pět milionů šlo na pořízení dopravních automobilů a dvou stříkaček.

Celkem třicet milionů korun jsme dnes jako podporu doporučili ke schválení zastupitelům na dva projekty sociální péče. V Moravských Budějovicích připravuje Kongregace milosrdných sester sv. Karla Boromejského nový domov pro seniory s kapacitou 82 lůžek a Charita v Havlíčkově Brodě se chystá rekonstruovat objekt bývalé ekonomické školy na moderní centrum sociálních a zdravotních služeb.

Modernizovat nepřestáváme ani ve školství. Schválili jsme zakázku na pořízení projektové dokumentace na rekonstrukci domova mládeže a objektu školy České zemědělské akademie v Humpolci. Rekonstrukce bude stát zhruba 100 milionů, ale určitě nám s tím pomůže dotace na fotovoltaiku a další energeticky úsporná opatření.

Rozhodli jsme znovu o výběru dopravce na zajištění dopravní obslužnosti v posledních dvou částech našeho Kraj Vysočina na Pelhřimovsku a Humpolecku. Potvrdili jsme po důkladném přezkoumání všech připomínek původní rozhodnutí, že nejvýhodnější nabídku podala společnost ČSAD Autobusy České Budějovice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama