Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2024 12:04:00

Arogance vedení MČ Praha 10 ohrožuje občany

Arogance vedení MČ Praha 10 ohrožuje občany

Arogance a zneužívání postavení vedením městské části Praha 10 dosáhly kritického bodu. Kontrolní výbor (KoV) dnes projednával nález Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

 Současné vedení radnice, koalice a úředníci, ale bojkotovali svou nepřítomností jednání, aby nemohlo přijmout usnesení. Navzdory této obstrukci členové KoV projednali alarmující situaci, která přímo ohrožuje zájmy občanů a vyzvali vedení radnice ke konkrétním krokům.

Městská část Praha 10 byla postihnuta rekordní pokutou ve výši 750.000 Kč za závažné porušení zákona o zadávání veřejných zakázek. Skandální je, že vedení radnice rozdělilo veřejnou zakázku, aby se vyhnulo povinnému zadávacímu řízení, čímž zmanipulovalo výběr dodavatele. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) toto jednání označil za exemplární případ obcházení zákona.

Opozice ostře kritizuje vedení radnice za neochotu převzít odpovědnost a varuje před pokusem přenést finanční břímě na obyvatele Prahy 10. Kontrolní výbor důrazně vyzval starostu Ing. arch. Martina Valoviče k okamžitému uplatnění nároku na náhradu škody od odpovědných osob místo, aby byla placena z kapes občanů. Dále bylo doporučeno, aby Rada MČ Praha 10 jako jediný akcionář společnosti Praha 10 – Majetková, a.s., iniciovala odvolání předsedy představenstva Mgr. Petra Janů.

Vzhledem k potvrzení porušení zákona nálezem ÚOHS doporučuje KoV podat trestní oznámení proti neznámému pachateli s podezřením na narušení pravidel hospodářské soutěže.

Starosta by měl na zasedání 13.11.2024 předložit zastupitelstvu přehled přijatých opatření.

Tato kritická situace vyžaduje okamžité a efektivní kroky na ochranu občanů. Opozice zvažuje svolání mimořádného zastupitelstva, aby tak zabránila placení pokuty z kapes občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama