Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2024 20:03:00

Skoro do roka a do dne budeme otevírat druhou ordinaci

Skoro do roka a do dne budeme otevírat druhou ordinaci

Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo poskytnutí finančních prostředků formou individuální účelové neinvestiční dotace v celkové výši 6 020 000 Kč na dofinancování lékařské pohotovostní služby v Praze pro letošní rok.

 Finance poputují do pěti zařízení a sloužit budou k pokrytí mezd a nákupu vybavení a dalšího materiálu do ordinací. Celkem tak pro letošní rok poskytne hlavní město finance pohotovostem na území metropole ve výši necelých 50 milionů korun.

Finance poputují do pěti zařízení a sloužit budou k pokrytí mezd a nákupu vybavení a dalšího materiálu do ordinací. Celkem tak pro letošní rok poskytne hlavní město finance pohotovostem na území metropole ve výši necelých 50 milionů korun.

Lékařská pohotovostní služba v hlavním městě je organizována v jednotném systému, kdy jsou jednotlivé pohotovosti soustředěny do stěžejních zdravotnických zařízení, aby poskytly vyšší komfort Pražanům v různých částech metropole. Službu zajišťují konkrétně Fakultní nemocnice v Motole, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Fakultní nemocnice Bulovka, Fakultní Thomayerova nemocnice, Ústřední vojenská nemocnice – Vojenská fakultní nemocnice Praha, Městská poliklinika Praha a Nemocnice Na Františku s poliklinikou.

„Dostupnost zubních pohotovostí pálí mnoho Pražanů. Naše podpora stávajících pohotovostí je něco, co považuji téměř za naši povinnost. Z čeho mám ale opravdovou radost, je to, že se nám i díky schválené účelové dotaci podaří společně s Nemocnicí Na Františku a Prahou 1 zajistit další novou zubní lékařskou pohotovost, která bude otevřena v prosinci letošního roku. Skoro do roka a do dne budeme v této nemocnici otevírat druhou ordinaci tohoto druhu. Potřebu pohotovostní zubní péče dokazují i čísla z fungování prvního roku, kdy na této pohotovosti ošetřili celkem 6 015 pacientů, z toho 667 dětí. Nová ordinace snad odlehčí i naší zubní pohotovosti v Městské poliklinice ve Spálené ulici, kde za uplynulý rok ošetřili 10 447 pacientů včetně dětí. V průměru tedy bezmála 50 pacientů denně,“ říká náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví Alexandra Udženija.

Pět zdravotnických zařízení požádalo o dofinancování služby pro letošní rok, přičemž finance budou sloužit k pokrytí mezd a vybavení tak, aby služba nebyla pro jednotlivá zařízení ztrátová. Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo pro tato zařízení dodatečné prostředky ve výši 6 020 000 korun.

Ústřední vojenská nemocnice – Vojenská fakultní nemocnice Praha takto získá na pokrytí mezd 700 000 korun, Fakultní Thomayerova nemocnice, jež provozuje pohotovost v oborech všeobecné praktické lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost a zubní lékařství, dále 2 200 000 korun, Fakultní nemocnice v Motole 1 700 000 korun a Fakultní nemocnice Bulovka 700 000 korun. Nemocnici Na Františku poskytne hlavní město 720 000 korun na pořízení drobného vybavení a materiálu do druhé zubní ordinace, která bude sloužit pro veřejnost v rámci lékařské pohotovostní služby od prosince letošního roku.

Včetně dofinancování tedy poskytne hlavní město na provoz pohotovostních služeb na území metropole pro tento tok 48 620 000 korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama