100 000 hlasů pro nejlepší hlášky z her Divadla Járy Cimrmana

22.09.2016 14:15 | Zprávy

Český rozhlas Radiožurnál a Divadlo Járy Cimrmana společně slaví jubilejní padesátou sezonu legendárního divadelního souboru a také padesát let od chvíle, kdy jméno největšího českého génia poprvé zaznělo v Českém rozhlase.

100 000 hlasů pro nejlepší hlášky z her Divadla Járy Cimrmana
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

A Jára Cimrman se vrátil do rozhlasu skutečně ve velkém stylu. V anketě na speciální webové stránce cimrman.rozhlas.cz získaly oblíbené hlášky z her Divadla Járy Cimrmana už více než 100 000 hlasů.

„Jsem naprosto překvapený a vůbec jsem nečekal, že tolik lidí bude hlasovat. Přichází to strašně rychle – už po třech dnech od spuštění přibylo 30 000 hlasů a nyní je to takto vysoké číslo. Jsem strašně rád, že to tak skvěle funguje, “ okomentoval aktuální počet hlasujících v anketě herec divadla Václav Kotek, který je zároveň ředitelem Divadelní agentury ECHO zastupující Divadlo Járy Cimrmana.

Fanoušci Divadla Járy Cimrmana mají možnost hlasovat v anketě celý měsíc. Vítěznou hlášku představí Zdeněk Svěrák přímo při oslavách v Příchovicích u Tanvaldu 1. října.

Tanvaldské setkání „cimrmanologů“ z celé republiky první říjnovou sobotu nabídne kromě spanilých jízd cyklistů a pochodu v historických kostýmech k Majáku Járy Cimrmana také křest vzpomínkové knihy „Půlstoletí s Cimrmanem“, hudební vystoupení členů souboru nebo velkou přehlídku živých obrazů Járy Cimrmana. Oslavy vyvrcholí slavnostním představením hry „Cimrman v říši hudby“ z tamního kina JAS, které Radiožurnál živě odvysílá.

Oslavy jubilejní sezony budou mít také charitativní rozměr. Nadační fond Českého rozhlasu ve spolupráci s Centrem Paraple a s Nadačním fondem Slunce pro všechny vypsal sbírku s názvem „Cimrman pomáhá“. Výtěžek z dárcovských DMS CIMRMAN, příspěvku na charitativní účet a prodeje sbírkových předmětů půjde na pomoc lidem se zrakovým postižením, s poškozením míchy a na podporu pacientů se speciálními potřebami.

Český rozhlas Radiožurnál a Divadlo Járy Cimrmana chystají také autogramiádu knihy za účasti členů divadelního souboru. Bude se konat 17. října 2016 ve Studiu 1 Českého rozhlasu, Vinohradská 12, Praha 2.  Projekt „Půlstoletí s Cimrmanem“ vyvrcholí v červnu 2017, kdy se soubor na jeden den vrátí do Malostranské besedy v Praze a odehraje jedno představení pro své největší fanoušky. Vstupenky získají pouze posluchači, kteří je vyhrají ve velké soutěži na Radiožurnálu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

svoboda slova

Dobrý den, jak si podle vás v otázce svobody slova vede tato vláda? Není horší než nějaký cenzor na sociálních sítích? Otázkou taky je, zda to tak není všude, nebo myslíte, že FB zavádí cenzuru na vlastní popud?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Titanic Facing slip na poštovních ceninách

22:03 Česká pošta: Titanic Facing slip na poštovních ceninách

Již na podzimním veletrhu Sběratel, který se ve dnech 6. – 7. září konal tradičně na výstavišti PVA …