APSS: Šestnáctý Týden sociálních služeb ČR byl zahájen

07.10.2024 22:03 | Tisková zpráva

Dne 7. října 2024 byl zahájen Týden sociálních služeb ČR pořádaný Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí, jenž se letos koná již pošestnácté. Týden sociálních služeb je obdobím prezentací, setkávání se a odborných diskuzí, hlavní cíl však zůstává stejný: akcentování a zviditelnění sociálních služeb jako přirozené a nutné součásti každé moderní společnosti.

APSS: Šestnáctý Týden sociálních služeb ČR byl zahájen
Foto: apsscr.cz
Popisek: Asociace poskytovatelů sociálních služeb - logo

Hlavní událostí celého týdne je tradičně dvoudenní XV. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb, který odstartuje ve čtvrtek 10. října v Táboře pro více než 700 účastníků. Jedná se o největší setkání poskytovatelů sociálních služeb v České republice.

Součástí XV. výročního kongresu poskytovatelů sociálních služeb bude řada přednášek předních českých odborníků, ve čtvrtečním společném programu vystoupí např. Marian Jurečka, ministr práce a sociálních věcí, Matyáš Fošum, ředitel Odboru ochrany veřejného zdraví na MZ ČR, Milosˇ Ta´borsky´, přednosta I. interní kardiologické kliniky Fakultní nemocnice a Univerzity Palackého v Olomouci, Anna Ghannamová, předsedkyně Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb v SR, Igor Chmela, herec, scenárista, muzikant a komik, a mnoho dalších.

Anketa

Obáváte se odklonu České republiky od jádra EU?

hlasovalo: 12798 lidí

Účastníci se mohou těšit na oficiální zahájení DOBRO.ČTENÍ v sociálních službách, což je společný projekt APSS ČR a KNIHY DOBROVSKÝ, díky kterému získají vybrané domovy pro seniory zajímavé knihy či společenské hry. Představena bude také knižní novinka z dílny APSS ČR o konceptu bazální stimulace, jejíž autorkou je Karolína Maloň Friedlová, zakladatelka INSTITUTu Bazální stimulace podle Prof. Dr. FRÖHLICHA® a odbornice na tento koncept v Česku i na Slovensku.

Páteční program kongresu je rozčleněn do odborných sekcí, a to ekonomicko-provozní, sociální a zdravotní. V rámci kongresu se uskuteční i tradiční společenský galavečer, během kterého bude udělena Cena APSS ČR za mimořádný přínos sociálním službám, předány certifikáty Značky kvality v sociálních službách, ocenění Certifikace paliativního přístupu v sociálních službách a diplomy Evropský manažer v sociálních službách.

„Těší mě, že Týden sociálních služeb má v České republice již své renomé. Každoročně se do Tábora sjíždí celá řada odborníků a osobností nejen z oblasti sociálních služeb. A nejinak je tomu i letos. Na účastníky čekají zajímavá témata, rozhovory a informace. Během dvou dnů proběhnou rozmanité přednášky, a to v rámci odpoledního programu první kongresový den i v průběhu pátečního dopoledne, které je věnované odborným sekcím,“ uvedl Jiří Horecký, prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb.

Další informace najdete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

JUDr. Daniela Kovářová byl položen dotaz

Nezávislost

Paní senátorko, proč myslíte, že uspělo tak málo nezávislých kandidátů? A souhlasíte se mnou, že není dobře, když mají vládní politici převahu všude? Protože když ji mají jak ve sněmovně, tak v senátu, tak není pak senát vlastně zbytečný? A co čekáte, že přinesou příští volby? Kdo tu bude vládnout?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

APSS: Šestnáctý Týden sociálních služeb ČR byl zahájen

22:03 APSS: Šestnáctý Týden sociálních služeb ČR byl zahájen

Dne 7. října 2024 byl zahájen Týden sociálních služeb ČR pořádaný Asociací poskytovatelů sociálních …