ČEZ: Dukovany a Temelín převádějí návštěvníky dočasně na internet

10.01.2022 10:57 | Tisková zpráva

Infocentra společnosti ČEZ přesunují zájemce o návštěvu energetických provozů do virtuálního prostředí.

ČEZ: Dukovany a Temelín převádějí návštěvníky dočasně na internet
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

 V důsledku posílení ochranných opatření proti koronaviru dočasně přerušují od pondělí standardní provoz a posilují program „Virtuálně v elektrárně“, tedy komentované virtuální prohlídky a přednášky prostřednictvím internetu.

„Jsme si vědomi toho, že naše elektrárny jsou součástí kritické infrastruktury České republiky. Proto jsme, tak jako v minulosti, s předstihem přijali řadu ochranných opatření, od zákazu návštěv, omezení služebních cest, až po maximální podporu očkování a testování,“ doplňuje ředitel Útvaru ochrana Skupiny ČEZ Daniel Rous.

Kromě dočasného uzavření infocenter a zákazu návštěv platí ve všech provozech ČEZ i řada dalších ochranných opatření. Firma také nabízí zaměstnancům a dodavatelům očkování ve vlastních centrech v důležitých elektrárnách. 

Programem virtuálních prohlídek jaderných elektráren a obnovitelných zdrojů už prošlo téměř 55 tisíc návštěvníků. Prostřednictvím interaktivních prohlídek a výkladu pomáhají mimo jiné s výukou fyziky a dalších předmětů na základních a středních školách. Od pondělí půjde dočasně o jedinou možnost, jak klíčové české energetické zdroje navštívit. 

Školy i veřejnost se mohou na tyto prohlídky zdarma registrovat ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Krajský soud potvrdil, že Úřad rozhodl správně v případě Cross Zlín

20:48 ÚOHS: Krajský soud potvrdil, že Úřad rozhodl správně v případě Cross Zlín

Krajský soud v Brně ve svém rozsudku z 13. 6. 2024 zamítl žalobu společnosti CROSS Zlín, a. s., prot…