ČEZ: Se začátkem odstávky bloku zaplnili elektrárnu i malí letní táborníci

25.08.2024 11:12 | Tisková zpráva

S aktuálně zahájenou plánovanou odstávkou prvního výrobního bloku, která také znamená potřebu zvýšeného počtu pracovníků, přijely do elektrárny i děti zaměstnanců na příměstský tábor. O letošních prázdninách jde už o třetí turnus, kdy elektrárna pomáhá skloubit pracovní povinnosti a péči o děti zaměstnancům, kteří musí o prázdninách do práce. Během tří týdenních turnusů se příměstského tábora v Jaderné elektrárně Dukovany letos zúčastnilo 65 dětí.

ČEZ: Se začátkem odstávky bloku zaplnili elektrárnu i malí letní táborníci
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Téměř celé letní prázdniny jsou pro nás letos ve znamení plánovaných odstávek bloků, které vyžadují přítomnost vysokého počtu zaměstnanců elektrárny i dodavatelů. Příměstské tábory tak jsou vítaným řešením, jak skloubit pracovní povinnosti a jak zabezpečit a zabavit děti. Všechny tři turnusy, které s ohledem na odstávky letos pořádáme, zájemci zaplnili během několika málo dnů od jejich vyhlášení,“ říká ředitel elektrárny Roman Havlín.

Na třetí táborový turnus přijela v pondělí dvacítka dětí. Zatímco rodiče se věnují své práci, pro děti je od pondělí do pátku připraven pestrý program. Poté, co se dozví spoustu informací o elektrárně a prozkoumají Infocentrum, havarijní kryt nebo výcvikový simulátor pro operátory, odjíždí děti do Střediska volného času v nedalekých Ivančicích.

Každý ze tří týdnů je něčím odlišný. V prvním týdnu i díky přízni počasí dominovaly sportovní aktivity, druhý turnus byl zaměřený na jazykovou výuku angličtiny hravou formou a třetí na objevování nových světů a jejich krás.

Tábory pod věžemi jaderné elektrárny připravují energetici pro děti zaměstnanců elektrárny už osmým rokem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS: Hasiči vzhledem k výstrahám ČHMÚ doporučují občanům připravit se na povodně

7:23 HZS: Hasiči vzhledem k výstrahám ČHMÚ doporučují občanům připravit se na povodně

V souvislosti s povodňovými výstrahami Českého hydrometeorologického ústavu se Hasičský záchranný sb…