ČSOB: Platební karta – neocenitelný společník na cestách

10.07.2012 11:53 | Zprávy

Starost o dostatek hotovosti může letní dovolenou v zahraničí znepříjemnit. Doby se však mění a peněženky již nejsou plné nejrůznějších měn, které lidé na svých cestách mohou, ale také nemusí potřebovat.

ČSOB: Platební karta – neocenitelný společník na cestách
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

Statistiky ukazují, že cestovatelé stále častěji využívají komfortu platebních karet a jak počet výběrů, tak počet transakcí provedených kartou v zahraniční neustále roste. V minulém roce Češi provedli kartami v zahraničí transakce v objemu přes 32,6 miliard korun, což je o 23 % více než v roce předešlém. Objem zahraničních výběrů z bankomatu meziročně vzrostl o 16 %.*

„ČSOB a Era u svých klientů každoročně zaznamenává zvýšení počtů i objemů transakcí provedených platebními kartami v zahraničí. Například v minulém roce naši klienti v zahraničí provedli více než 4,1 milionu transakcí v objemu přes 6,7 miliard korun a v zahraničních bankomatech vybrali více než 2,2 miliardy korun,“ říká Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB.

„Tento pozitivní trend naznačuje, že stále více lidí začíná naplno využívat potenciálu karet. Nesmí však zapomínat, že bez opatrnosti a dodržování určitých bezpečnostních zásad si člověk pobyt v zahraničí může zkomplikovat. I v zahraničí platí, že bychom si měli dávat pozor na zcizení karty, být opatrní při zadávání PINu a kartu při placení nepouštět z dohledu. Pokud si však uživatel dá pozor a dodržuje základní bezpečnostní zásady, nemá se čeho bát,“ dodává Peter Demjanovič.

Pokud přesto klient v zahraničí o svou platební kartu přijde, může využít tzv. emergency služeb a nechat si přímo u zahraniční banky vystavit náhradní platební kartu, nebo vydat náhradní hotovost. Díky platební kartě tak už nikdy nezůstanete zcela bez prostředků.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

22:28 MHMP: Primátor Prahy navštívil čtyři městské části, řešila se hlavně doprava

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda finišuje s návštěvami městských částí, které slíbil při svém nástupu…