ČT: Parta maraton vybrána mezi nejzajímavější evropské projekty

17.06.2016 8:10 | Zprávy

Dokumentární seriál České televize Parta maraton bude bojovat na prestižní přehlídce evropských veřejnoprávních vysílatelů Creative Forum v Berlíně.

ČT: Parta maraton vybrána mezi nejzajímavější evropské projekty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Odborníci jej zařadili mezi dvacet nejzajímavějších projektů letošního roku. Mezi nominovanými je vedle českého docusoapu například herní show Doctor vs Internet z produkce norské stanice NRK či živý streaming životů dvou filmařů Super Stream Me od nizozemského kanálu VPRO.

„Creative Forum je akce, kde se setkávají producenti a veřejnoprávní televize z celé Evropy, vyměňují si zkušenosti a vybírají nejzajímavější nové formáty. Po loňském druhém místě docureality Dovolená z Protektorátu nás velmi těší, že i na letošní Creative Forum byl ze sto přihlášených projektů od 27 různých veřejnoprávních vysílatelů, nominován jeden z našich formátů. Zpětná vazba od evropských kolegů je vždy zajímavá a podnětná,“ říká ředitel vývoje a programových formátů Jan Maxa.

Osmidílná série Parta maraton sleduje šest lidí, kteří chtějí změnit svůj život a tak se bez atletického zázemí pod dohledem ultramaratonce a propagátora běhu Miloše Škorpila, chystají na maraton v Praze.

„Parta maraton je aspirační dokumentární seriál, který sleduje, jaké změny přináší do života pravidelná sportovní aktivita. A protože cesta je cíl, není důležitý čas, za který parta ten maraton nakonec doběhne, ale to, co se o sobě během cesty naučí a co je posune v životě dál,“ popisuje autorka námětu a vedoucí projektu Tereza Zemanová a dodává: „O výběru na Creative Forum v Berlíně jsme se dozvěděli v den, kdy jsme schvalovali poslední epizodu, a bylo to krásné propojení obou příběhů. Příběhů osmi měsíců nejen ze života běžců, ale i tvůrčího týmu.“

Eurovision Creative Forum je každoroční událost, kterou pořádá Evropská vysílací unie (EBU), a jež mapuje programové novinky evropských veřejnoprávních stanic. Slavnostní vyhlášení vítězů v Berlíně letos proběhne 12. září.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SFŽP: Šetrný a Platil jedou po úsporách

7:14 SFŽP: Šetrný a Platil jedou po úsporách

Každý někde bydlí a platí účty za energie. Zábavně vzdělávací pořad České televize „Šetrný a Platil“…