Celní správa: Drogy ani cigarety před celníky neukryli. Pomohl i služební pes

14.07.2024 7:44 | Tisková zpráva

Začátkem prázdnin měli celníci z moravskoslezského kraje plné ruce práce. V jeden den totiž v dopoledních hodinách zajišťovala hlídka mobilního dohledu téměř 14 gramů sušiny marihuany a následně v podvečer zadržela muže převážejícího z Polska 64 000 kusů nezdaněných cigaret.

Celní správa: Drogy ani cigarety před celníky neukryli. Pomohl i služební pes
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

K záchytu 14 gramů marihuany došlo v obci Chotěbuz nedaleko polských hranic. Hlídka moravskoslezských celníků zastavila vozidlo jedoucí směrem do Polska k běžné kontrole. Součástí kontrolní hlídky byl i psovod se služebním psem vycvičeným na vyhledávání tabákových výrobků a omamných a psychotropních látek. V průběhu kontroly vozidla řidič zahodil podezřelý balíček do trávy. Služební pes následně balíček dohledal a označil také rozkrok podezřelého, kde řidič drogu ukrýval. Orientační drogový test byl pozitivní na přítomnost marihuany. K nalezené droze řidič uvedl, že ji koupil v Českém Těšíně a že ji chtěl využít pouze pro vlastní účely. Kontrola byla ukončena s podezřením na spáchání trestného činu nedovoleného nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

O pár hodin později prováděla hlídka moravskoslezských celníků kontrolu na vlakovém nádraží v Bohumíně. Díky mezinárodní spolupráci celních správ získali celníci informaci o podezřelé osobě, která by mohla převážet větší množství cigaret z Polska. Celníci při příchodu na nádraží zaregistrovali osobu se čtyřmi objemnými cestovními kufry a jednou sportovní taškou. Následnou důkladnou prohlídkou bylo zjištěno, že se v zavazadlech nachází celkem 320 kartónů cigaret, tj. 6400 kusů cigaret značených polskou tabákovou nálepkou. Výše úniku na spotřební dani byla vyčíslena na 270 000 Kč.

Zatímco v loňském roce zajistili krajští celníci nezdaněné cigarety za téměř půl milionu korun, od začátku letošního roku se jedná už o částku přesahující 600 000 Kč. Celníci opětovně upozorňují na dovozní limity u cigaret pro osobní spotřebu, které jsou stanoveny na 800 kusů při dovozu tabákových výrobků ze zemí Evropské unie a 200 kusů ze země mimo Evropskou unii. Za překročení těchto limitů hrozí při kontrole zajištění veškerého zboží, doměření spotřební daně a správní řízení v dané věci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Vodní elektrárna na přehradě Pastviny mění 29tunový rychlouzávěr

16:14 ČEZ: Vodní elektrárna na přehradě Pastviny mění 29tunový rychlouzávěr

Celých 86 let spolehlivě sloužil, ale jeho čas se v těchto dnech naplnil. Původní 29tunový rychlouzá…