Celní správa: Léčiva na výrobu drog si dováželi z Polska v batohu

26.06.2024 22:04 | Tisková zpráva

Královéhradečtí celníci ze Sekce pátrání Generálního ředitelství cel prověřovali skupinu osob pro zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Tento týden celníci za součinnosti Policie ČR provedli domovní prohlídku a prohlídku jiných prostor a pozemků. Zajistili 6 gramů pervitinu, 375 gramů konopí, 8 rostlin konopí, 26 kusů plodnic lysohlávek, technologie k výrobě metamfetaminu, finanční hotovost ve výši 68 500 Kč, mobilní telefony, notebook, váhy a jiné. Zadrželi dvě osoby.

Celní správa: Léčiva na výrobu drog si dováželi z Polska v batohu
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Na počátku celého případu bylo prvotní oznámení hlídky mobilního dohledu Celního úřadu pro Královéhradecký kraj. V prosinci loňského roku při jedné z kontrol v česko-polském příhraničí hlídka celníků odhalila jednoho z podezřelých s ukrytými léčivými přípravky ve vozidle. Totožného muže následně v květnu letošního roku opět při kontrole odhalila pardubická a královéhradecká hlídka mobilního dohledu. Tou dobou již muže prověřovali specialisté ze Sekce pátrání. Těm byla i předána informace, že jde o stejného muže, který léčivé přípravky k následné výrobě metamfetaminu převáží. Zapamatoval si ho totiž celník, který se účastnil obou kontrol.

Jeden z mužů zajišťoval léky a vše potřebné k výrobě drogy a druhý „vařil“ v rodinném domě na Pardubicku. K přepravě léčivých přípravků využívali občas i jiné osoby. Těm byla poskytována finanční hotovost za to, že v Polsku obejdou lékárny, nakoupí a léky na české území dovezou. Drogu pak prodávali své skupině odběratelů.  Jeden si tak mohl vydělat více než půl milionu a druhý téměř 200 000 tisíc korun.

Trestní věc s návrhem na zahájení trestního stíhání byla předána Policii ČR, KŘP Královéhradeckého kraje, ÚO Rychnov nad Kněžnou, Služba kriminální policie a vyšetřování, oddělení obecné kriminality. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Léto s Českým rozhlasem se ponese v duchu cestování, nových pořadů i sportu

16:13 Léto s Českým rozhlasem se ponese v duchu cestování, nových pořadů i sportu

Český rozhlas připravil na prázdniny pro své posluchače velmi bohatý program. Celoplošné i regionáln…