Celní správa: Vyhráli jihomoravští celní kynologové se svými parťáky

20.09.2024 22:28 | Tisková zpráva

První místo jednotlivců v pachových pracích v oblasti vyhledávání drog a první místo týmů na mezinárodně obsazeném mistrovství psovodů služebních psů celních správ ve vyhledávání tabáku a drog obsadili celníci z jižní Moravy.

Celní správa: Vyhráli jihomoravští celní kynologové se svými parťáky
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Minulý týden se v Heřmanicích uskutečnilo Mezinárodní mistrovství psovodů služebních psů Celní správy České republiky ve vyhledávání tabáku a drog. Kromě českých celníků se mistrovství zúčastnili také kolegové ze Slovenska, Rakouska, Polska, Velké Británie, Moldavska, Lotyšska a Gruzie.

Psovodi se svými služebními psy soutěžili v šesti disciplínách pachových prací v kategorii drog a v kategorii tabáku a také v disciplínách poslušnosti. Porota složená z českých i zahraničních specialistů pak rozhodla o výsledcích mistrovství, které vynesly na první místa právě psovody z Celního úřadu pro Jihomoravský kraj.

Ivo Tománek s belgickým ovčákem Leem bez zaváhání prošli disciplínami pachových prací v oblasti vyhledávání omamných a psychotropních látek a s kolegou Martinem Kaláškem a jeho fenkou belgického ovčáka Apple pak společně vystoupali na první místo i v soutěži týmů.

Výcvikové zařízení služební kynologie Celní správy České republiky v Heřmanicích je specializovaný útvar v působnosti Generálního ředitelství cel určený pro přípravu psovodů a výcvik služebních psů. Vysoká úroveň české celní kynologie vyústila v roce 2005 v přiznání statusu Regionálního výcvikového střediska Světové celní organizace (WCO) pro Evropu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Vězni z celého Česka pomáhají v Krnově a na dalších místech

7:31 Vězeňská služba: Vězni z celého Česka pomáhají v Krnově a na dalších místech

Od čtvrtka pomáhá téměř stovka odsouzených v jedné z oblastí nejvíce postižených nedávnými povodněmi…