Česká centra: Série koncertů Český podzim

20.11.2021 20:22 | Tisková zpráva

Třetí podzimní koncert ze společné série koncertů Opus Jazz Club a Českého centra v Budapešti.

Česká centra: Série koncertů Český podzim
Foto: Česká centra
Popisek: Česká centra

Program Clarinet Factory s názvem Pipers vypráví příběh čtyř klarinetistů, kteří se znají od mládí. Příběh je o tom, co zažili na svých hudebních cestách. Příběh o setkávání s lidmi. O kulturách, krajině, jídle a samozřejmě o hudbě. Je to také příběh o tom, co členové kapely našli jako svůj domov. Vypráví příběhy o jejich ztrátách a ziscích a zároveň experimentuje s mícháním žánrů. Vypráví o stylech a hudebnících, které mají rádi a kteří je inspirovali. Jindřich Pavlis, lídr kapely, popisuje tento hudební svět:

"Milujeme české a moravské lidové písně, protože jsme všichni vyrůstali v rodinách, kde se společně zpívalo a hrálo. A milujeme world music, rozmanitost kultur a národních tradic. Milujeme Smetanovu klasickou hudbu, Dvořáka pro jeho vášeň, Debussyho pro jeho barvy a Bacha pro jeho nadčasový řád. A současným skladatelům za jejich odvahu. Obdivujeme Milese Davise a tradiční big bandy. Milujeme rockové a popové kapely pro jejich tajemnou energii, kmenové rytmy a fantastický zvuk. Naše skladby, improvizace a písně odrážejí všechny výše uvedené skutečnosti. A co je důležité, díly jsou vždy týmovou prací."

Členové Clarinet Factory nejsou jen klarinetisti: všichni umí zpívat nebo hrát na jiné nástroje a tyto dovednosti zapojují do zvuku orchestru. Vojtěch zpívá a píše písně s texty a melodiemi, Luděk pracuje na minimalistických strukturách, Pepino imituje baskytary, bicí nebo saxofony na basklarinet. A Jindřich je člověk, který se stará o to, aby se všechny tyto různé prvky a osobnosti spojily dohromady. A všichni používají elektroniku, looper a různé efekty, aby zvuk prohloubili, obohatili nebo učinili tajemnějším.

Série koncertů Český podzim | Clarinet Faktory

ÚČINKUJÍ:
Jindřich Pavliš - klarinet, basklarinet
Luděk Boura - klarinet
Petr Valášek - basklarinet
Vojtěch Nýdl - klarinet, zpěv

Vstupenky za 1800 HUF můžete zakoupit na místě konání, na portálu bmc.jegy.hu, nebo  v celostátní síti InterTicket Ticket Point. Rezervace se provádí automaticky při nákupu vstupenek.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ bude v Ústeckém kraji investovat 100 mld. Kč do modernizace teplárenství

7:44 ČEZ bude v Ústeckém kraji investovat 100 mld. Kč do modernizace teplárenství

ČEZ představuje investiční plán pro Ústecký kraj. Do transformace a rozvoje energetiky v kraji dá do…