Česká obchodní inspekce: Při kontrolách expanzních nádob nebyly zjištěny závažné nedostatky

11.03.2020 20:29 | Zprávy

Česká obchodní inspekce kontrolovala dodržování některých legislativních požadavků při nabídce a prodeji expanzních nádob. V průběhu minulého roku zkontrolovala 9 typů výrobků a nedostatky zjistila u 2 typů.

Česká obchodní inspekce: Při kontrolách expanzních nádob nebyly zjištěny závažné nedostatky
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce provedla v průběhu roku 2019 kontroly zaměřené na expanzní nádoby s vestavěnou membránou pro instalování ve vodních systémech. Tyto nádoby jsou důležitou součástí topných systémů nebo systémů na čerpání vody.

U výrobků bylo kontrolováno povinné značení výrobků, včetně stanoveného označení CE a průvodní dokumentace, jako je například návod pro instalování a provozování a další předepsané označení výrobku, např. nejvyšší dovolený pracovní tlak a nejnižší/nejvyšší dovolená pracovní teplota. Rovněž bylo kontrolováno EU prohlášení o shodě a další doklady o posouzení shody stanoveným postupem.

Inspektoři ČOI zkontrolovali 9 typů výrobků. Všechny hospodářské subjekty byly v postavení distributora. Nedostatky zjistili u 2 typů výrobků. V jednom případě se jednalo o administrativní pochybení při předložení EU prohlášení o shodě. V druhém případě bylo předloženo EU prohlášení o shodě podle již neplatné legislativy.

Česká obchodní inspekce uložila, aby kontrolované subjekty, které byly v postavení distributora, provedly nezbytná opatření k nápravě. Oba distributoři v rámci kontroly nedostatky odstranili.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Budoucím kuchařům a cukrářům slouží špičkové školní pracoviště

11:12 Královéhradecký kraj: Budoucím kuchařům a cukrářům slouží špičkové školní pracoviště

Královéhradecký kraj vybudoval moderní cvičnou kuchyň a dílny odborného výcviku ve stávající budově …