Česká pošta logisticky podporuje pomoc po povodních

23.09.2024 7:11 | Tisková zpráva

Česká pošta se jako součást resortu vnitra zapojila do pomoci při odstraňování následků ničivých povodní. Využívá při tom své call centrum a rozsáhlou logistickou síť po celé České republice.

Česká pošta logisticky podporuje pomoc po povodních
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pošta, ilustrační foto

“Kromě standardních kanálů krizového řízení chceme i touto cestou podpořit starosty z postižených oblastí a získat informace o jejich aktuálních potřebách. O data se samozřejmě podělíme se všemi dotčenými institucemi, zejména s krajskými úřady, na nichž teď leží hlavní tíha zodpovědnosti,” uvedl ministr vnitra Vít Rakušan s tím, že Česká pošta dokazuje svoji tradiční sílu v možnosti předávat informace v jakékoli situaci.

Od včerejšího dne operátoři poštovního call centra obvolávají starosty a ptají se na jejich momentální potřeby. Ministerstvo vnitra totiž připravilo podpůrný systém organizace pomoci, do kterého je možné zadávat informace o tom, co konkrétně samosprávy potřebují, a naopak i to, co nevládní neziskové organizace a velké firmy nabízejí. Transparentní systém obsluhovaný skautskými dobrovolníky umožňuje položky třídit, přerozdělovat a přiřazovat konkrétním příjemcům z řad starostů. Dodávky pomoci zajistí Česká pošta, která je bude expedovat přímo na jednotlivé obecní a městské úřady.

„Starostové dělají vše pro rychlý návrat obcí k normálnímu životu. Česká pošta je zde i pro tyto krizové momenty. Včerejší první kontakty se samosprávou ohledně logistického zajištění pomoci ukazují, že starostové nás berou jako svého přirozeného partnera v komunikaci se státem. Díky všem, kteří se na této koordinaci podílí,“ říká generální ředitel České pošty Miroslav Štěpán.

V momentě, kdy se v podpůrném systému propojí konkrétní nabídka a poptávka na určitý druh hmotné pomoci, jedná se např. o balenou vodu, dezinfekční prostředky, hygienické potřeby, čistící prostředky apod., je tento požadavek předán České poště a ta od dárce převezme konkrétní pomoc a doručí ji danému starostovi. Hlavními partnery při oslovování dárců skautskými dobrovolníky jsou neziskové organizace a velké firmy, které se specializují na zboží, které je aktuálně v postižených oblastech potřeba.

Česká pošta nemůže garantovat, kdy dojde ke spárování poptávky s nabídkou. Od včerejšího dne pracovníci call centra obvolávají starosty obcí postižených povodněmi, pokračovat v tom budou přes víkend a v minimálně v příštím týdnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Česká pošta logisticky podporuje pomoc po povodních

7:11 Česká pošta logisticky podporuje pomoc po povodních

Česká pošta se jako součást resortu vnitra zapojila do pomoci při odstraňování následků ničivých pov…