„V únoru jsme začali vydávat polévky k večeři pro pacienty na 1. oddělení následné péče. Vzhledem k pozitivní reakci jsme začali vydávat polévky i na další oddělení – na 2. oddělení následné péče a na oddělení onkologické,“ uvedl Zdeněk Marcín, vedoucí úseku obslužných činností Nemocnice České Budějovice, a. s.
Polévky podávané k večeři jsou vydatnější než ty k obědu. „Z nutričního hlediska jsou výživnější, mají větší podíl masa, brambor, kapání i zeleniny. Pacienti si mohou dopřát například bramboračku, gulášovou, frankfurtskou a další husté polévky. Nemocní si polévky velice chválí, množství je dostatečné, chuťově vyhovují,“ řekl Antonín Vorel, vedoucí stravovacích služeb Nemocnice České Budějovice, a. s.
„Pacienti jsou s polévkami k večeři spokojeni. Není vysloveně žádná polévka, kterou by nechtěli. Starší pacienti se jí lépe zasytí, než například jogurtem či sýrem, řada z nich je na polévky zvyklá již z domova. Muži si často vezmou polévku a později povečeří i balíček se studenou stravou,“ řekl Antonín Vorel.
„Na polévky k večeři slyšíme od pacientů samou chválu. Od personálu vím, že málokdy zůstává nějaký zbytek. Pacienti si pochvalují teplé jídlo večer, chuťově jsou prý výborné a často si chtějí přidávat. Naši pacienti jsou velice spokojeni,“ uvedla vrchní sestra 2. oddělení následné péče českobudějovické nemocnice Renata Šindelářová. „Pro onkologické pacienty se večeřové polévky také osvědčily, je o ně dost velký zájem,“ doplnila Eva Wertigová, vrchní sestra onkologického oddělení.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva