Český rozhlas chystá benefiční koncert pro severní Moravu

23.09.2024 19:15 | Tisková zpráva

Český rozhlas uspořádá v sobotu 28. září ve Státní opeře Koncert pro severní Moravu na podporu lidem, zasaženým povodněmi. Celý výtěžek benefiční akce půjde na pomoc domovům pro seniory v postižených oblastech.

Český rozhlas chystá benefiční koncert pro severní Moravu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Na koncertu vystoupí mnoho známých herců a zpěváků, kteří se rozhodli podpořit dobrou věc. Benefiční koncert se koná pod záštitou Nadačního fondu Českého rozhlasu a partnerem koncertu je Národní divadlo.

Nadační fond Českého rozhlasu spustil mimořádnou sbírku s názvem Pomáhejte s námi na pomoc domovům pro seniory zasaženým povodněmi. V rámci sbírky se uskuteční benefiční Koncert pro severní Moravu, který proběhne 28. září v čase od 11:00 do 13:00 hodin v prostorách pražské Státní opery.

„Český rozhlas považuje za samozřejmé nabídnout pomoc lidem zasaženým povodněmi, kterým se během pár dní obrátil život naruby. Kromě obrovského nasazení našich zpravodajců a poskytování aktuálních informací ve vysílání se Český rozhlas snaží vždy dělat maximum a pomáhat lidem v nouzi. Proto jsme se prostřednictvím Nadačního fondu Českého rozhlasu rozhodli uspořádat benefiční koncert, jehož výtěžek poputuje na poničené domovy seniorů na severní Moravě. Volba pomoci domovům pro seniory byla zcela přirozená. Nadační fond ČRo totiž seniorům dlouhodobě pomáhá díky projektu Ježíškova vnoučata,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 3001 lidí

Svou účast na benefiční akci přislíbilo mnoho známých osobností bez nároku na honorář. Ve Státní opeře tak vystoupí Iva Janžurová, Dagmar Pecková, Petr Janda, Bára Basiková, Michal David, Halina Pawlowská, Štefan Margita, Tereza Kostková, Xindl X, Anna Julie Slováčková, David Deyl, Petr Kolář, Jan Smigmator, Ondřej Ruml, Milan Peroutka, Jindra Polák, Kateřina Marie Tichá, Tereza Balonová, Radin Schwab, Radkin Honzák a sestra Angelika. Přímým přenosem bude provázet moderátor Aleš Cibulka.

Benefičního koncertu se mimo jiné zúčastní také generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral a ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu Jiří Váňa.

Výtěžek z koncertu bude věnován domovům pro seniory na odstranění následků záplav, které těžce zasáhly do životů stovek jejich obyvatel. Sbírku lze podpořit také zasláním finančního příspěvku na účet Nadačního fondu Českého rozhlasu 888 444 666/0300 či přes QR kód.

Koncert budou živě přenášet stanice ČRo Dvojka, ČRo Pohoda a sítě regionálních stanic Českého rozhlasu. Zároveň si ho bude možné poslechnout online na webových stránkách.

Vstupenky a další informace jsou k dispozici na webu ZDE.

Symfonický orchestr Českého rozhlasu se k akci připojí svým zahajovacím koncertem sezony s Petrem Popelkou, který se uskuteční 30. 9. v Rudolfinu. Zahajovací koncert i další dva aktuální koncerty SOČR (19. 9. a 7. 10.) nesou podtitul Koncert pro severní Moravu a výnosy z nich poputují na stejný účel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Euro

Tvrdíte, že jste proti Euru, co ale tedy říkáte na to, že se ODS spojila se stranami, a dokonce s nimi jde i do voleb, které chtějí úplný opak? Proč se ODS neosamostatní? Vždyť vy ty malé strany ke zvolení nepotřebujete.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Správa železnic: Po povodních se znovu otevřelo ostravské nádraží ve Svinově, jezdí se i po koridoru

22:03 Správa železnic: Po povodních se znovu otevřelo ostravské nádraží ve Svinově, jezdí se i po koridoru

Týden po opadnutí vody z ničivých povodní se Správě železnic daří obnovovat provoz na významné části…