K české kuchyni ale patří neodmyslitelně i lokální cukrářské výrobky, proto byla certifikace Czech Specials od února tohoto roku rozšířena. Nyní tak mohou o certifikaci Czech Specials žádat i cukrárny a kavárny, které nabízejí minimálně tři druhy typicky českých cukrářských výrobků v tradiční či moderní formě a vysoké kvalitě.
„České cukrářské umění má dlouhou a úspěšnou historii. Byly doby, kdy se do Prahy a Brna jezdilo do cukrárny na zákusek a kávu až z Vídně. Chceme touto certifikací podpořit české cukrárny a kavárny, aby české cukrářské umění nezaniklo a mělo také úspěšnou budoucnost,“ říká Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
„Rozšíření certifikace je dalším krokem k podpoře gastro sektoru, který k turismu neodmyslitelně patří. Certifikace pomáhá v marketingových aktivitách a držitelé získávají cílenou mediální podporu zaměřenou na domácí i zahraniční turisty. Pro udělení certifikace je potřeba splnit všechna požadovaná kritéria, označení pak lze použít 3 roky,“ doplnil František Reismüller, ředitel odboru marketingu a zahraničních zastoupení.
Administrační poplatek za udělení certifikátu činí 750 Kč bez DPH. Více informací najdete ZDE.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva