K české kuchyni ale patří neodmyslitelně i lokální cukrářské výrobky, proto byla certifikace Czech Specials od února tohoto roku rozšířena. Nyní tak mohou o certifikaci Czech Specials žádat i cukrárny a kavárny, které nabízejí minimálně tři druhy typicky českých cukrářských výrobků v tradiční či moderní formě a vysoké kvalitě.
„České cukrářské umění má dlouhou a úspěšnou historii. Byly doby, kdy se do Prahy a Brna jezdilo do cukrárny na zákusek a kávu až z Vídně. Chceme touto certifikací podpořit české cukrárny a kavárny, aby české cukrářské umění nezaniklo a mělo také úspěšnou budoucnost,“ říká Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva