„Je otázkou, jak zdravě a kvalitně se chudí lidé stravují. Příjmovou chudobou u nás trpí asi milion lidí a materiální deprivací, kde je jedním z kritérií vydatné jídlo alespoň obden, asi půl milionu Čechů,“ konstatuje Levíček v rozhovoru a dodává: „Mezi koncovými klienty máme i běžné seniory, kteří třeba žijí sami a v druhé půlce měsíce už jim opravdu zbývají peníze pouze na základní potraviny.“
Dalibor Levíček je původní profesí učitel a dlouhá léta byl zaměstnán jako tajemník Veterinární a farmaceutické fakulty Brno. Kromě práce ve vysokém školství působí rovněž pro Potravinovou banku pro Brno a Jihomoravský kraj, kde je aktuálně místopředsedou.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva