Drážní úřad hostil 25. a 26. dubna kolegy ze slovenského Dopravného úradu

08.05.2017 15:49 | Zprávy

Drážní úřad hostil ve dnech 25. a 26. dubna kolegy ze slovenského Dopravného úradu. V rámci pravidelné spolupráce si čeští a slovenští zástupci úřadů vyměnili aktuální novinky z oblasti svěřené působnosti. Češi informovali své kolegy o základních změnách v pravomocích, které vychází z aktuálních změn zákona o dráhách, účinného od 1. dubna 2017.

Drážní úřad hostil 25. a 26. dubna kolegy ze slovenského Dopravného úradu
Foto: Drážní úřad
Popisek: Drážní úřad

Slováci v rámci programu navštívili pražské letiště Václava Havla, kde se mimo jiné setkali a pohovořili s předsedou představensta Aeroholdingu Václavem Řehořem i s ředitelem Úřadu pro civilní letectví Josefem Radou. Seznámili se také s fungováním pražského Centrálního dispečerského pracoviště SŽDC, ze kterého jsou dálkově řízeny železniční tratě v Čechách.

V rámci oboustranného jednání pak byl podrobně diskutován návrh znění kooperační dohody mezi Agenturou EU pro železnice a jednotlivými Národními bezpečnostními orgány (drážními úřady), která bude upravovat vzájemou spolupráci po vstupu 4. železničního balíčku. Diskuze se vedla zejména o možnosti vysílat experty do Agentury pro posuzování národních požadavků při vydávání jednotného osvědčení o bezpečnosti a autorizace vozidel. Dopravný úrad závěrem informoval české kolegy o zjištěních a závadách nalezených při Cross Auditu ze strany zmíněné Agentury.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

22:03 Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

Protipovodňové opatření na toku Hluchová v intravilánu obce Bystřice na Frýdeckomístecku dokončily L…