HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

09.08.2024 22:28 | Tisková zpráva

V letních měsících se občané ve větší míře obrací na hasiče s žádostí o pomoc při likvidaci obtížného hmyzu. Jen od začátku letních prázdnin vyjeli hasiči likvidovat obtížný hmyz 3 530krát. Jde tak o mírný nárůst počtu výjezdů oproti loňskému roku. Důvodem je pravděpodobně to, že bylo vyhověno většímu množství volání na tísňovou linku.

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Podle pravidel vyjíždějí jednotky požární ochrany k likvidaci obtížného hmyzu v případech bezprostředního ohrožení osob, jejich zdraví a života. Jestli je výjezd hasičů opravdu bezpodmínečně nutný, může ohlašovatel při oznámení konzultovat s operátorem tísňové linky. Před zavoláním je třeba zvážit, zda se jedná o akutní případ. Pokud nejde o veřejné prostranství či o ohrožení zdraví a životů lidí, je třeba se obrátit na specializovanou firmu. Hasiči budou k likvidaci hmyzu vysláni v případě, bude-li se jednat o veřejné budovy např. školy, školky, hřiště, nemocnice, instituce, tábory, atd. V ostatních případech jako jsou např. parky, komunikace, cyklostezky, koupaliště apod., budou volající odkázáni na správce prostoru, obec nebo již výše zmíněnou profesionální firmu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Aktuální stav - Doručování důchodů a uzavřené provozovny kvůli povodním

7:05 Česká pošta: Aktuální stav - Doručování důchodů a uzavřené provozovny kvůli povodním

Česká pošta informuje o současném stavu svého provozu. Seznam uzavřených nebo již otevřených provozo…