Jihočeský kraj: Po 22 letech a na stejném místě si znovu česká a rakouská strana řekly „ano“

28.05.2024 7:02 | Tisková zpráva

Znovuobnovený slib další budoucí spolupráce česko-rakouského Euroregionu Silva Nortica svými podpisy stvrdili náměstek hejtmana a předseda Jihočeské Silvy Nortici Pavel Hroch a prezidentka rakouské Spolkové rady a předsedkyně Regionalverband Waldviertel Margit Göll.

Jihočeský kraj: Po 22 letech a na stejném místě si znovu česká a rakouská strana řekly „ano“
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Dvojjazyčná Deklarace o pokračující spolupráci obou partnerů byla podepsána v Hospodářském parku přímo na hranici měst Gmünd a Českých Velenic, tedy přesně po 22 letech na stejném místě.

„Chceme-li bilancovat česko-rakouskou dosavadní spolupráci, musím vzpomenout člověka, který stál u zrodu euroregionu a který po celou dobu tmelil nejen hranice, ale především lidi. Byl podepsán pod řadou společných projektů a jeho jméno je Johann Hofbauer,“ zmínil ve své řeči k podpisu Deklarace Pavel Hroch a dodal: „Já sám pocházím z obce, která dělala řadu společných přeshraničních projektů sportovních, hasičských, folklorních. Jsem proto velmi rád, že od tohoto týdne se znovu otevřela možnost spolupráce v rámci Fondu malých projektů. Přál bych si, aby spolupráce euroregionu pokračovala dalších více než 22 let,“ uzavřel Hroch.

Deklarace navazuje na zakládací dohodu o Euroregionu Silva Nortica  ze dne 28. května 2002. Euroregion Silva Nortica bude i nadále pokračovat v bilaterální spolupráci v oblasti regionálního rozvoje; cílem je zlepšit přeshraniční spolupráci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

20:11 ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

Přesně 14 610 návštěvníků zavítalo o prázdninách do Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Je to o t…