Jihomoravský kraj představil novou agenturu, inovace se budou dělat JINAG

21.09.2022 19:38 | Tisková zpráva

Zástupci Jihomoravského kraje ve středu 21. září 2022 představili na festivalu URBIS SMART CITY FAIR novou agenturu pod názvem JINAG. Ta se zaměří na inovace ve veřejné správě.

Jihomoravský kraj představil novou agenturu, inovace se budou dělat JINAG
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Přinášet inovace do života občanů Jihomoravského kraje skrze samosprávy. To je hlavním úkolem nově vznikající agentury. Záměry i osobitý vizuální styl z dílny brněnského kreativního studia B-tým, představili zástupci kraje na festivalu URBIS, který na brněnském výstavišti každoročně láká na veřejné inovace.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

„Jižní Morava se za posledních dvacet let vyvinula do regionu s druhým nejvyšším HDP v ČR. Je čas, abychom podobný kvalitativní skok uskutečnili v oblasti veřejných služeb. Úzce spolupracovat chceme zejména s obcemi s rozšířenou působností, které jsou přirozeným a klíčovým partnerem pro transformaci veřejného sektoru, která musí nastat, abychom zvládli proměnu energetiky, lepší podporu zdravotní a sociální péče v domácích podmínkách a další výzvy doby," řekl úvodem Jiří Nantl, náměstek hejtmana JMK pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Agentura se bude zabývat primárně oblastí energetiky, sociálních a zdravotních služeb, mobility, životního prostředí a participace. „Veřejný sektor je stále desítky let za byznysem v zavádění inovací. Chceme to v Jihomoravském kraji změnit, zrychlit digitalizaci veřejných služeb, zrychlit implementaci nových řešení, ať už technologií, nebo nových konceptů práce," řekl při představení Patrik Reichl, který přijal pozici ředitele JINAG po odchodu z funkce generálního ředitele vládní agentury CzechInvest. Nyní zodpovídá za tým složený z dvanácti specialistů na jednotlivé činnosti.

Hlavním úkolem bude nalézat a realizovat inovativní řešení pro zlepšení života v kraji. Agentura je jedinečná svým zaměřením na život v městských aglomeracích i ve venkovském regionu. Za krátkou chvíli představila i první pilotní záměry. Jedná se například o MHD na vodíkový pohon, autobus na klik nebo nástroje k šetření s vodou. Dalším plánovaným krokem je přistoupení Statutárního města Brna a brněnských univerzit do okruhu zřizovatelů agentury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.