Akci uspořádala karlovarská pobočka Asociace kuchařů a cukrářů ČR společně se Střední školou stravování a služeb Karlovy Vary a Střediskem praktického vyučování Grandhotel Pupp.
Na letošní ročník dorazilo 23 soutěžících reprezentujících gastronomické školy i hotelové společnosti zvučného jména z celé České republiky. „Soutěžící prezentovali jak svoje hotové výrobky, tak současně vystupovali na pódiu před publikem, které se snažili přesvědčit o svých dovednostech. Hodnoceni byli komisemi složenými z našich špičkových odborníků v oblasti gastronomie v čele s prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů ČR panem Miroslavem Kubcem,“ uvedl ředitel Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary Jiří Neumann.
Absolutní vítězství v kategorii kuchař i cukrář tentokrát získali žáci reprezentující Středisko praktického vyučování hotelu InterContinental Praha. Na dalších místech pak vynikly i výkony žáků karlovarské Střední školy stravování a služeb. „Podstatné však je, že soutěžící získali náročnou přípravou a soutěžním zápolením nové zkušenosti a inspiraci. Snaha organizátorů však byla naplněna i tím, že celodenní akce poskytla mladým gastronomům i jejich pedagogům krásné zážitky a také mnoho prostoru pro výměnu odborných zkušeností a přispěla též k popularizaci gastronomických řemesel,“ dodal Jiří Neumann.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva