A nyní, kde se s ní setkat? V restauraci na zvěřinových hodech nebo tam, kde ji připravují třeba čas od času. Potom v domácnosti lovce, anebo ji lze koupit v obchodě, a to jedině za podmínky, že byla prohlédnuta veterinárně nebo proškolenou osobou.
Zvěřina může být zpracována ve schváleném a registrovaném potravinářském podniku. V takovém případě jsou jednotlivé části zvěřiny řádně baleny a označeny etiketou. Na etiketě je identifikační značka výrobce, což je oválná značka s registračním a schvalovacím číslem výrobce, zkratka země výrobce a zkratka Evropské unie: např. CZ číslo ES. Pokud má zvěřina tento oválek (jedno, jestli je chlazená nebo mražená), znamená to, že kus byl veterinárně prohlédnut a celá výroba od stažení po zabalení probíhala za přísných hygienických podmínek, které dozorují inspektoři Státní veterinární správy. Je třeba dodržet teplotu skladování a dobu spotřeby, které jsou uvedeny na obale.
Druhým případem je zvěřina, kterou je možné si koupit v kůži nebo peří, a to od uživatele honitby nebo účastníka lovu přímo, nebo v maloobchodní prodejně, kam ji lovec dodal. Ta nemusí být veterinárně prohlédnuta, ale vždy musí být prohlédnuta proškolenou osobou.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva