Klaudiánova nemocnice: Zaměstnanci již využívají novou jídelnu

06.09.2022 17:05 | Tisková zpráva

Klaudiánova nemocnice má novou jídelnu pro zaměstnance. 1. září se zde personál naobědval poprvé – je to přitom méně než rok, co byla zahájena stavba celého stravovacího provozu.

Klaudiánova nemocnice: Zaměstnanci již využívají novou jídelnu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

Nadále tak pokračují stavební práce na samotné kuchyni, která je v tuto chvíli dočasně oddělena od hotové části tak, aby stavba nezasahovala do provozu jídelny. 

Nový stravovací provoz vzniká mezi parkovacím domem nemocnice a budovou interny. Kuchyň bude hotová na jaře příštího roku. Hotovou jídelnu si před otevřením prohlédla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková společně s náměstkem Pavlem Pavlíkem a předsedou představenstva nemocnice Ladislavem Řípou. 

Jídelna bude sloužit nejen během doby obědů, ale také jako prostor pro vzdělávání lékařů a sester a edukativní programy pro veřejnost. 
 
Celá stavba stravovacího provozu si vyžádá téměř 60 milionů korun bez DPH. Náklady na vybavení dosáhnou dalších cca 70 milionů korun bez DPH (konečná cena bude stanovena podle veřejné zakázky). Nemocnice projekt financuje ze svých zdrojů. 
 
Důvodem stavby nového stravovacího provozu je, že stávající budova i technologické vybavení jsou již zastaralé a nevyhovují současným potřebám mladoboleslavské nemocnice. Nový gastroprovoz je navržen se zelenou střechou, kde bude parčík vybízející k odpočinku.
 
Součástí nové kuchyně bude tabletová linka, jejíž instalace ve stávající kuchyni z důvodu nedostatečného prostoru a nedostatečného technického vybavení není možná. Při využití tabletového systému bude strava v kuchyni pod dohledem nutriční specialistky rozdělena do tabletu dle typu diety a transportována na jednotlivá oddělení nemocnice v tabletových kontejnerech.
 
V současnosti je budova s kuchyní nejstarším objektem v areálu nemocnice. Gastrovybavení i přes svou funkčnost neumožňuje přípravu pokrmů dle aktuálních trendů, jako jsou vaření v páře, nízkoteplotní, tlakové nebo noční vaření. Vnitřní rozvody jsou na hraně životnosti a vyžadovaly by kompletní rekonstrukci. 
 
Výdej jídel pro zaměstnance nemocnice je navíc zcela mimo tuto budovu a z důvodu nedostatečné kapacity stávající kuchyně je zajišťován externí firmou. 
 
Současné prostory zaměstnanecké jídelny, která se nachází v suterénu pavilonu gynekologie, nevyhovují kapacitně a nenaplňují současné hygienické standardy stravování zaměstnanců.Vybudováním moderního a funkčního gastroprovozu dojde ke značným úsporám při provozu a díky použití nových technologií i trendů dojde ke zkvalitnění připravované stravy. 
 
Při hodnocení kvality péče ve zdravotnickém zařízení hraje velmi důležitou roli kvalita stravování. Pacienti jistě ocení nejen kvalitní a pestrou stravu s využitím čerstvých surovin, ale též její přípravu pomocí moderních technologií a servírování v tabletovém systému.  

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

17. listopad

Dobrý večer, pane Zdechovský, chci se zeptat, jak se díváte na prohlášení našeho vrcholného politika, cituji: Ne každý názor musíme respektovat a ne každý názor je stejně "hodnotný"? 35 let po revoluci je schopen toto říci do rozhovoru nás premiér? Opravdu? Svůj názor raději vyjadřovat nebudu, ale ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Datové schránky jsou u občanů stále oblíbenější, už si jich zřídili přes milion

19:15 Úřad vlády: Datové schránky jsou u občanů stále oblíbenější, už si jich zřídili přes milion

Zájem o využívání datových schránek neustále narůstá. Nedávno byla zřízena již miliontá datová schrá…