Krajská nemocnice Tomáše Bati: Kurzu paliativní péče se zúčastnilo 25 odborníků

30.10.2022 21:23 | Tisková zpráva

Třídenního intenzivního kurz paliativní péče se v Krajské nemocnici T. Bati zúčastnilo 25 odborníků nejen z krajské nemocnice, ale také z dalších organizací, které se paliativní péčí nebo vzdělávání v ní zabývají.

Krajská nemocnice Tomáše Bati: Kurzu paliativní péče se zúčastnilo 25 odborníků
Foto: zlin.cz
Popisek: Krajská nemocnice Tomáše Bati Zlín

Obsahem kurzu je nejen léčba bolesti a ostatních závažných symptomů, spojených s těžkou nemocí, ale také etický, duchovní aspekt péče a nacvičování efektivní komunikace s pacienty, s rodinou i v rámci týmu. Kurz reflektuje fakt, že paliativní péče se dotýká stejnou měrou pacientů i jejich blízkých. Je koncipován v duchu „sestry sestrám“, přednáší na něm lektoři z Centra paliativní péče, kteří ve výuce využívají metody interaktivního přístupu, reálných kazuistik a nácviků modelových situací.

Paliativní péče je přístup, zaměřený na zvyšování kvality života pacientů a jejich rodin v situaci, kdy čelí život ohrožující nemoci. Jejím cílem je komplexní léčba bolesti a dalších příznaků včetně psychických, sociálních a spirituálních obtíží, které mohou pacienta a jeho blízké trápit.

Výzkumy dokazují, že čím dříve je paliativní péče zahrnuta do celkové péče o pacienta se závažným onemocněním, tím více prospěchu z ní pacient i jeho blízcí získají. Jejím cílem je udržovat kvalitu života pacienta na nejvyšší možné úrovni. Výsledkem včasného zapojení této péče je ve většině případů prodloužení života a jeho kvality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…