Královéhradecký kraj: Budoucnost železnice v kraji představuje výstava na hradeckém nádraží

20.09.2024 7:31 | Tisková zpráva

Až do konce září je na hlavním nádraží v Hradci Králové k vidění výstava, která návštěvníkům představuje budoucnost železniční dopravy v Královéhradeckém kraji. Výstava pořádaná Správou železnic nabízí pohledy na klíčové projekty, které zásadně změní budoucí podobu železniční infrastruktury v regionu.

Královéhradecký kraj: Budoucnost železnice v kraji představuje výstava na hradeckém nádraží
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Návštěvníci a cestující hlavního nádraží v Hradci Králové se mohou seznámit s klíčovými projekty, které zásadně změní železniční dopravu v našem kraji. Například zdvoukolejnění tratě mezi Hradcem Králové a Jaroměří nebo modernizace úseku vedoucího až na státní hranice přiblíží rychlejší a pohodlnější spojení s okolními regiony. Výstava zároveň ukazuje význam Vysokovské spojky, která zkrátí cestu mezi Hradcem a Broumovem, a je klíčovým krokem pro zlepšení spojení mezi Prahou a Varšavou. Tyto projekty jsou výsledkem dlouholetého úsilí a jsem rád, že se o jejich důležitosti může veřejnost dozvědět přímo zde,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

„Modernizace železniční infrastruktury v Královéhradeckém kraji přinese v následujících letech rychlejší, pohodlnější a ekologičtější cestování. Za mimořádně významné – a to nejen z pohledu investičních nákladů – považuji především dva projekty. Prvním je rekonstrukce uzlu Hradec Králové, která zásadním způsobem vylepší podmínky pro cestující v této důležité stanici a která začne už na konci tohoto roku. Druhým projektem, nebo spíš souborem projektů, jsou stavby související s připravovanou sítí vysokorychlostních železnic. Jsem rád, že tato výstava návštěvníkům právě tyto plány přehledně představí,“ řekl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Návštěvníci se mohou seznámit například s plánem na přestavbu železničního uzlu Hradec Králové. Tento ambiciózní projekt zahrnuje modernizaci samotného nádraží a pozitivně ovlivní i urbanistickou podobu krajského města. Výstava dále představuje plány na modernizaci spojení mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou, stejně jako projekt elektrizace tratě z Týniště nad Orlicí přes Častolovice do Solnice.

Jedna z částí expozice je věnována vysokorychlostní železnici, která do regionu přinese nová železniční spojení. Návštěvníci se zde dozvědí více o plánovaných trasách a o tom, jak VRT zlepší dostupnost a spojení Královéhradeckého kraje s dalšími regiony.

Výstava je umístěna v prostorách bývalé restaurace na hlavním nádraží v Hradci Králové a je otevřena denně od 14:00 do 18:00 až do 27. září 2024. Vstup na výstavu je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Budoucnost železnice v kraji představuje výstava na hradeckém nádraží

7:31 Královéhradecký kraj: Budoucnost železnice v kraji představuje výstava na hradeckém nádraží

Až do konce září je na hlavním nádraží v Hradci Králové k vidění výstava, která návštěvníkům předsta…