Královéhradecký kraj: Budoucnost železnice v kraji představuje výstava na hradeckém nádraží

20.09.2024 7:31 | Tisková zpráva

Až do konce září je na hlavním nádraží v Hradci Králové k vidění výstava, která návštěvníkům představuje budoucnost železniční dopravy v Královéhradeckém kraji. Výstava pořádaná Správou železnic nabízí pohledy na klíčové projekty, které zásadně změní budoucí podobu železniční infrastruktury v regionu.

Královéhradecký kraj: Budoucnost železnice v kraji představuje výstava na hradeckém nádraží
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Návštěvníci a cestující hlavního nádraží v Hradci Králové se mohou seznámit s klíčovými projekty, které zásadně změní železniční dopravu v našem kraji. Například zdvoukolejnění tratě mezi Hradcem Králové a Jaroměří nebo modernizace úseku vedoucího až na státní hranice přiblíží rychlejší a pohodlnější spojení s okolními regiony. Výstava zároveň ukazuje význam Vysokovské spojky, která zkrátí cestu mezi Hradcem a Broumovem, a je klíčovým krokem pro zlepšení spojení mezi Prahou a Varšavou. Tyto projekty jsou výsledkem dlouholetého úsilí a jsem rád, že se o jejich důležitosti může veřejnost dozvědět přímo zde,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

„Modernizace železniční infrastruktury v Královéhradeckém kraji přinese v následujících letech rychlejší, pohodlnější a ekologičtější cestování. Za mimořádně významné – a to nejen z pohledu investičních nákladů – považuji především dva projekty. Prvním je rekonstrukce uzlu Hradec Králové, která zásadním způsobem vylepší podmínky pro cestující v této důležité stanici a která začne už na konci tohoto roku. Druhým projektem, nebo spíš souborem projektů, jsou stavby související s připravovanou sítí vysokorychlostních železnic. Jsem rád, že tato výstava návštěvníkům právě tyto plány přehledně představí,“ řekl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Návštěvníci se mohou seznámit například s plánem na přestavbu železničního uzlu Hradec Králové. Tento ambiciózní projekt zahrnuje modernizaci samotného nádraží a pozitivně ovlivní i urbanistickou podobu krajského města. Výstava dále představuje plány na modernizaci spojení mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou, stejně jako projekt elektrizace tratě z Týniště nad Orlicí přes Častolovice do Solnice.

Jedna z částí expozice je věnována vysokorychlostní železnici, která do regionu přinese nová železniční spojení. Návštěvníci se zde dozvědí více o plánovaných trasách a o tom, jak VRT zlepší dostupnost a spojení Královéhradeckého kraje s dalšími regiony.

Výstava je umístěna v prostorách bývalé restaurace na hlavním nádraží v Hradci Králové a je otevřena denně od 14:00 do 18:00 až do 27. září 2024. Vstup na výstavu je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Poslanecká sněmovna vás zve na další ročník Sněmovní Open

10:34 Poslanecká sněmovna vás zve na další ročník Sněmovní Open

21. září 2024 vás srdečně zveme na tradiční akci Sněmovní Open. I tentokrát budou celou Sněmovní uli…