Lesy ČR začaly rozvážet dříví, darované lidem ze zatopených obcí

22.10.2024 7:23 | Tisková zpráva

Opava, Vávrovice, Držkovice, Palhanec a Karlovec. Obyvatelům těchto severomoravských obcí, které patří k nejpostiženějším zářijovými povodněmi, včera kamiony zdarma dovezly dříví na topení. Lesy České republiky darují 680 domácnostem ve 35 vytopených obcích pět tisíc metrů krychlových palivového dřeva.

Lesy ČR začaly rozvážet dříví, darované lidem ze zatopených obcí
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Seznamy obcí a ve spolupráci se starosty i domácností se uzavřely v polovině října.

„Oceňujeme rychlý postup i snahu vedení obcí, aby se dříví dostalo skutečně těm nejpotřebnějším. Děkuji zejména starostkám a starostům za spolupráci a koordinaci v čase, kdy řeší především obnovu obcí,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Dalibor Šafařík a dodal: „Nemůžeme ale bohužel uspokojit každého, protože zájem několikanásobně přesahuje naše možnosti.“

Největší objem dříví se v následujících dnech a týdnech poveze na Jesenicko a Krnovsko, tedy do oblastí, v nichž poškodila velká voda kromě domů také inženýrské sítě a veřejné komunikace.

Fůry dvou- a vícemetrových klád se budou do poloviny prosince skládat obvykle na určený pozemek. Na něm si pak lidé, podle pokynů obcí, odeberou své dříví. V tomto týdnu se poveze například do Ostravy-Svinova, Bohumína, Karlovic, Vrbna pod Pradědem nebo Rudy nad Moravou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Změny v představenstvu Dopravního podniku hl. m. Prahy

10:17 Změny v představenstvu Dopravního podniku hl. m. Prahy

Dozorčí rada Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) na svém pondělním mimořádném jednání odvolala z p…