Letiště Praha: Aplikace Prague Airport LIVE nabízí jedinečný zážitek

22.09.2024 16:14 | Tisková zpráva

Letiště Praha představuje technologickou novinku. Prostřednictvím aplikace Prague Airport LIVE mohou cestující a návštěvníci živě sledovat provoz letiště v rozšířené realitě (AR). Model, na kterém si lze tuto vychytávku vyzkoušet, se nachází v nově zrekonstruovaném letištním obchodě Gift&Tours ve veřejné části Terminálu 2. Stačí si stáhnout aplikaci Prague Airport LIVE pro iOS či Android do svého mobilního telefonu nebo využít iPad umístěný na modelu, navštívit obchod a ponořit se do provozu Letiště Václava Havla Praha v rozšířené realitě.

Letiště Praha: Aplikace Prague Airport LIVE nabízí jedinečný zážitek
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Aplikace umožňuje sledování leteckého provozu v rozšířené realitě, a to navíc v reálném čase. Z ptačí perspektivy si mohou uživatelé zobrazit aktuální informace o letech a vidět vzlety a přistání reálných typů letadel v oficiální livery dopravců. Kromě toho aplikace zobrazuje i propracované budovy terminálů, hangárů, parkovacích domů nebo také letištní hasičskou stanici. Velkoformátový model, na kterém si mohou návštěvníci aplikaci vyzkoušet, se nachází v nově zrekonstruovaném letištním obchodě Gift&Tours ve veřejné části Terminálu 2 s otevírací dobou 9-16 hodin. Cestujícím a návštěvníkům postačí stáhnout aplikaci Prague Airport LIVE dostupnou pro iOS i Android. Letištní Wi-Fi síť je pro uživatele zdarma. Zážitek si mohou uživatelé dopřát i z domova, kdy v rozšířené realitě mohou prozkoumat simulaci běžného provozu Letiště Václava Havla Praha, již se ale nebude jednat o údaje v reálném čase.

Koncept byl navržen a vyvinut herním studiem Flyboys Games exkluzivně pro Letiště Praha. Autory jsou Jakub Kadlec a Petr Hase. V budoucnu Letiště Praha počítá s tím, že přibude počet míst, kde bude možné tuto simulaci v rozšířené realitě v reálném čase využít. Půjde například o prostory Terminálů nebo o vyhlídkovou terasu. Cestující si pak pouze načtou QR kód, který najdou na podlaze a mohou si užívat AR reality letištního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Letiště Praha: Aplikace Prague Airport LIVE nabízí jedinečný zážitek

16:14 Letiště Praha: Aplikace Prague Airport LIVE nabízí jedinečný zážitek

Letiště Praha představuje technologickou novinku. Prostřednictvím aplikace Prague Airport LIVE mohou…