MHMP: Pražský magistrát opět zpřístupní ve státní svátek své historické objekty v centru města

14.10.2024 7:23 | Tisková zpráva

Při příležitosti státního svátku, Dne vzniku samostatného československého státu, se v pondělí 28. října 2024 uskuteční tradiční Den otevřených dveří Magistrátu hl. m. Prahy. Tento den budou od 10:00 do 18:00 hodin pro veřejnost mimořádně otevřeny běžně nepřístupné prostory historických budov.

MHMP: Pražský magistrát opět zpřístupní ve státní svátek své historické objekty v centru města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do budovy Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Lidé si budou moci prohlédnout Novou radnici na Mariánském náměstí, ale i sousední primátorskou rezidenci, Clam-Gallasův palác, Škodovy salonky nebo budovu Městské knihovny Praha. Na některé části programu je nutné si udělat předem rezervace, které už jsou spuštěny.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

96%
0%
hlasovalo: 17459 lidí

V přízemí budovy Nová radnice i ve Velkém jednacím sále v 1. patře bude ve státní svátek 28. října připraven zábavně-edukativní program pro velké i malé návštěvníky. Rezidence primátora hl. m. Prahy zase nabídne prohlídky s průvodcem, na které je třeba si udělat předem rezervaci. To samé platí i pro skupinové prohlídky do protějšího Clam-Gallasova paláce.

Pražané a návštěvníci metropole mají ve sváteční den příležitost se podívat také do Škodových salonků ve Škodově paláci, kde bude volná prohlídka. A otevřena v mimořádném rozsahu bude i Městská knihovna v Praze. Veřejnost si s průvodcem prohlédne prostory Ústřední knihovny na Mariánském náměstí, kam se čtenář běžně nedostane. Kromě toho doprovodný program nabídne zájemcům také vycházky s průvodci Prague City Tourism po zajímavých místech Starého Města a Malé Strany.

Komentovanou prohlídku Rezidence primátora hl. m. Prahy, Clam-Gallasova paláce i vycházky s průvodcem po městě lze rezervovat ZDE.

Celý program a další podrobnosti jsou k dispozici na Den otevřených dveří 2024 ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Důchodová reforma

Dobrý den, nemyslíte, že jsou ty obstrukce zbytečné, že si vláda stejně prosadí svou, protože má většinu ve sněmovně i senátu? Mě by spíš zajímalo, jak s důchodovou reformou naložíte, když bude v příští vládě vy? Protože objektivně vzato jste s vlastním řešením za osm let vlády nepřišli a je jisté, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

MHMP: Pražský magistrát opět zpřístupní ve státní svátek své historické objekty v centru města

7:23 MHMP: Pražský magistrát opět zpřístupní ve státní svátek své historické objekty v centru města

Při příležitosti státního svátku, Dne vzniku samostatného československého státu, se v pondělí 28. ř…