„V roce 2015 bylo v 18 980 provozovnách stravovacích služeb provedeno celkem 23 066 kontrol. Nejvíce nedostatků jsme loni, podobně jako v předchozích letech, zjistili v dodržování požadavků na provozní hygienu, v oblasti skladování potravin a přetrvávají také prohřešky v neodpovídajícím stavebně-technickém stavu provozoven. V loňském roce bylo nutné provozovnu uzavřít či pozastavit činnost ve 259 případech, což je o 105 víc než v roce 2014,“ uvádí hlavní hygienik Vladimír Valenta a zdůrazňuje: „Důležitou součástí kontrol orgánů ochrany veřejného zdraví je také monitorování zdravotního stavu personálu. Loni jsme z provozu vyloučili 1 986 osob s podezřením na ohrožení veřejného zdraví vzhledem k tomu, že by mohli být zdrojem nákazy.“
V roce 2015 bylo uloženo celkem 919 opatření spočívajících v nařízení sanitace, uzavření provozovny či pozastavení činnosti nebo v nařízení likvidace pokrmů. Za tyto prohřešky bylo navrženo celkem 4 452 sankcí ve výši Kč 12 934 100,-.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva