Ministerstvo obrany: Vojenský technický ústav provede renovaci prošlé munice

31.07.2024 19:15 | Tisková zpráva

Státní podnik Vojenský technický ústav (VTÚ) provede pro Ministerstvo obrany revizi a tzv. přelaboraci minometných nábojů ráže 120 mm. Zakázku v hodnotě přes 302 milionů korun podepsal vrchní ředitel sekce vyzbrojování a akvizic Lubor Koudelka a ředitel VTÚ Jiří Kašpárek. Realizací této zakázky byl pověřen závod VTÚVM ve Slavičíně.

Ministerstvo obrany: Vojenský technický ústav provede renovaci prošlé munice
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Celkově revizí a tzv. přelaborací (renovací prošlé munice) projde 23 740 kusů minových nábojů ráže 120 mm. Ty pak budou Armádě České republiky postupně dodávány v letech 2025 až 2027.

„Pro realizaci zakázky máme dostatek zkušenosti, protože podobnou smlouvu jsme již úspěšně realizovali v letech 2019–2020. Naše revidovaná munice byla úspěšně využita armádou při misi NATO v Pobaltí. Jsme rádi, že přispějeme k obnovení provozuschopnosti a použitelnosti dalších dělostřeleckých min v zásobách resortu Ministerstva obrany,“ uvedl ředitel VTÚ Jiří Kašpárek.

Smlouva zahrnuje výrobu a výměnu vadných stabilizátorů min, výrobu nových základních i dílčích prachových náplní, kterými se obmění ty prošlé. Zároveň kontrakt obsahuje i opravy laboračních údajů, likvidace zbytků, provedení drobných oprav obalu a nátěru včetně šablonace munice. Takto renovované náboje pak mohou používat samohybné minomety PRAM a minomety vz. 82.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MŽP posílá samosprávám 20 milionů, dohlédnou na zlepšení ovzduší v českých obcích

20:11 MŽP posílá samosprávám 20 milionů, dohlédnou na zlepšení ovzduší v českých obcích

Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR finančně pod…