Motoristé sobě zakládají mládežnickou organizaci Generace MOTOR. Povede ji bývalý lídr Svobodných Matěj Gregor

20.07.2024 10:00 | Tisková zpráva

Předsednictvo politické strany Motoristé sobě na svém prvním červencovém zasedání rozhodlo o vzniku stranické mládežnické organizace s názvem Generace MOTOR. Reagovalo tím na velký zájem ze strany příznivců z řad mladé generace po úspěchu v červnových volbách do Evropského parlamentu, v nichž se Motoristům sobě v koalici s hnutím Přísaha podařilo dosáhnout zisku 10,26 %.

Motoristé sobě zakládají mládežnickou organizaci Generace MOTOR. Povede ji bývalý lídr Svobodných Matěj Gregor
Foto: Motoristé Sobě
Popisek: Vedoucí mládežnické organizace Motoristů Sobě, Matěj Gregor

Předsedou mládežnické organizace Motoristů – Generace MOTOR – byl jmenován nejúspěšnější kandidát strany Svobodných a zastupitel Ostravy-Vítkovic Matěj Gregor (22), který poté, co ukončil svoje působení ve Svobodných, byl rovněž jmenován předsedou nově zřízené moravskoslezské krajské organizace strany Motoristé sobě.

„Mám velkou radost, že se mohu stát součástí Motoristů sobě a Generace MOTOR. Česká politická scéna je vůči lidem mého věku naprosto vyprázdněná a bezohledná. Většina mladých lidí sní o tom, že jednou budou mít vlastní bydlení a jezdit svým autem. Až dostudujeme, chceme pracovat, být úspěšní a bohatí, umět stát na vlastních nohou. Chceme mít normální vztah a jednou založit rodinu. Současní politici nám však vnucují pouze vidinu života doprovázeného nesmyslnými zákazy a regulacemi pod vlajkou pokrokářských ideologií a politické korektnosti. Často si neuvědomují, že nám tím sny o naší budoucnosti berou a poškozují,“ říká ke svému jmenování šéfem Generace MOTOR Matěj Gregor a dodává, že jeho ambicí je „vytvořit v rámci Motoristů největší a nejakceschopnější organizaci mladých lidí, kteří i v dnešní době budou stát na straně svobody a kapitalismu a nebudou se bát odmítnout sebedestrukční zelenou ideologii.“

Angažmá Matěje Gregora u Motoristů kvituje i nově zvolený poslanec Evropského parlamentu Filip Turek. „Moc rád vidím Matěje v dresu Motoristů. Pro mladou generaci bude nepochybně silným a autentickým tahounem,“ říká europoslanec Filip Turek.

Spolupráci s Matějem Gregorem vítá i předseda Motoristů sobě Petr Macinka. „Matěje s velkým zájmem sleduji již dlouho. Považuji ho za pronikavý politický talent, jemuž se většina aktivních politiků nedokáže vyrovnat, ani když jsou o desítky let starší a v politice mnohem déle. Umí se prosadit nejen mezi lidmi ze své generace, ale i ve veřejném prostoru obecně. Je proto logické, že vedle funkce šéfa Motoristů v Moravskoslezském kraji získává prostor i k celorepublikové realizaci v rámci mládežnické organizace Generace MOTOR, kterou lze s trochou nadsázky označit za jakousi politickou ‚autoškolu života‘ pro aktivní mladé lidi,“ uvádí Petr Macinka.

Matěj Gregor je ostravský rodák, vítkovický zastupitel, influencer, vysokoškolský student a učitel českého jazyka, literatury a historie. Motoristé sobě jsou politickou značkou, které se zejména díky dlouhodobé spolupráci s nově zvoleným europoslancem Filipem Turkem daří oslovovat mladou generaci. V květnových studentských volbách do Evropského parlamentu pořádaných organizací Člověk v tísni se koalici Motoristů sobě a Přísahy podařilo získat těsné druhé místo se ziskem necelých 15 %. V rámci stejného hlasování na českých středních odborných školách a učilištích pak bezkonkurenčně zvítězila. Činnost mládežnické organizace Motoristů sobě „Generace MOTOR“ bude oficiálně zahájena v září tohoto roku. Detaily na www.motorgen.cz.

 

Petr Macinka

předseda Motoristé sobě

V Praze dne 20. června 2024

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Zbyněk Linhart byl položen dotaz

Zálohy pet láhví

Proč zavádět něco, když podle mě systém třídění odpadů u nás funguje dobře? A je to tak, že pet lahve budu muset vracet nesešlapané, což dělám, když je třídím? Protože jestli ano, tak netuším, kde je mám v malém bytě skladovat a běhat s každou petkou do obchodu je nesmysl. A to bude vykupovat každý ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: Začátek nového školního roku přinesl vejprtským dětem  pěkný dárek

13:34 Nadace ČEZ: Začátek nového školního roku přinesl vejprtským dětem pěkný dárek

Velmi příjemně začal nový školní rok pro děti z krušnohorských Vejprt. Předškoláci věku 2,5 až 7 le…