Pravá makronka je umění
Historie křehkých makronek sahá až do 16. století (někteří historici však původ cukrovinky z mandlové mouky vidí dokonce až ve středověké Sýrii). Místem jejich vzniku jsou prý trochu překvapivě italské Benátky. V době vrcholné renesance se křupavý koláček z mandlové mouky dostal s Kateřinou Medičejskou až k francouzskému dvoru, kde o prvních makronkách existují záznamy již z roku 1533. Makronky si zde postupně získaly značnou oblibu, ale do své dnešní podoby se přiblížily až kolem roku 1880. V té době totiž jistý Pierre Desfontaines dostal geniální nápad slepit dvě mandlové sušenky k sobě marmeládou nebo krémem. Et voilá! Makronka, tak jak ji známe dnes, byla na světě.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: komerční tisková zpráva