Nadace ČEZ: Charitativní koncert ovládl České Budějovice

23.09.2024 11:52 | Tisková zpráva

Přes 6000 lidí zaplnilo v pátek večer hlavní náměstí v Českých Budějovicích. Kromě přímé finanční podpory organizací, pomáhajících v oblastech zasažených povodněmi, svou vlastní energií dokázali v rámci koncertu Solidarity přispět významnými částkami i jihočeským obcím Benešovu nad Černou a Plavu.

Nadace ČEZ: Charitativní koncert ovládl České Budějovice
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Symbolické šeky na více než 200 tisíc korun převzali od Nadace ČEZ starostové dvou masivně postižených obcí Veronika Zemanová Korchová a František Urban. Šlo ale jen o část pomoci, kterou lidé i instituce při koncertu Solidarity v Českých Budějovicích pro postižené vybrali.

„Původně dlouhodobě plánovaný festival ČEZ fest jsme se hned po začátku povodní rozhodli zrušit. A místo něj se soustředili na charitativní koncert s jediným cílem – co nejvíc pomoci obcím a lidem, které postihla velká voda,“ vysvětluje za společnost ČEZ i jí zřizovanou Nadaci Petr Šuleř.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 2085 lidí

Lidé mohli při volně přístupném koncertu Tata Bojs i Ewy Farné na náměstí Přemysla Otakara II přispívat prostřednictvím všudypřítomných kódů, které odkazovaly přímo na účet Charity České republiky. Další variantou byla právě minuta pohybu na speciálních rotopedech, určená vyplaveným jihočeským vyplaveným obcím.

„Obrovské poděkování patří všem zapojeným a také městu, které dokázalo během několika hodin změnit místo konání z původního Sokolského ostrova na náměstí. Jen díky nim jsme mohli takto rychle reagovat,“ doplňuje Šuleř.

Kromě charitativního koncertu už Nadace ČEZ uvolnila prvních 10 milionů korun na pomoc postiženým regionům. Zároveň startuje i další grantové programy do kterých se bude moci zapojit jak veřejnost, tak také všichni zaměstnanci Skupiny ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Euro

Tvrdíte, že jste proti Euru, co ale tedy říkáte na to, že se ODS spojila se stranami, a dokonce s nimi jde i do voleb, které chtějí úplný opak? Proč se ODS neosamostatní? Vždyť vy ty malé strany ke zvolení nepotřebujete.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Zasáhla vás povodeň a máte přijít k soudu? Vše se dá vyřešit

13:21 Ministerstvo spravedlnosti: Zasáhla vás povodeň a máte přijít k soudu? Vše se dá vyřešit

Aktuální povodňová situace se citelně dotkla mnohých z nás a nevyhnula se ani fungování některých so…