Nadace ČEZ pomohla financovat nový automobil pro hospicovou péči v Trutnově

20.08.2021 22:45 | Zprávy

Oblastní charita v Trutnově si pořídila nové vozidlo. Terénní automobil umožní lepší dostupnost služby domácí hospicové péče v Trutnově a jeho okolí, Nadace ČEZ přispěla částkou 200 tisíc korun.

Nadace ČEZ pomohla financovat nový automobil pro hospicovou péči v Trutnově
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Oblastní charita v Trutnově zajišťuje dostupnost domácí hospicové péče pro pacienty v terminálním stavu.

Jejich regionem je Trutnov a obce v okolí přibližně do 25 kilometrů, jedná se o podhorský terén v Krkonoších, a proto potřebují spolehlivý terénní automobil. O své pacienty se starají již více jak 7 let, přičemž trvale zaznamenávají nárůst nevyléčitelně nemocných pacientů i zájem jejich pečujících rodin o odbornou pomoc v oblasti paliativní péče v domácím prostředí. Péče je poskytována 24 hod denně 7 dnů v týdnu týmem sestaveným ze zdravotnického personálu, lékaře - paliatra, sociálního pracovníka, psychoterapeuta a duchovního.

„Pro zajištění maximální kvality poskytované péče je zajišťována služba nejdále do 25 km od Trutnova z důvodu včasné intervence. Spolehlivý terénní automobil je tak v podhorském terénu pro personál domácí hospicové péče nezbytný. Nadaci ČEZ za příspěvek děkujeme nejen my, ale i pacienti a jejich rodinní příslušníci,“ říká Bc. Dita Kujovská, vrchní sestra.

Z příspěvku byl pořízen osobní automobil Dacia Duster 4x4, tento terénní vůz umožní lepší dostupnost služby domácí hospicové péče v podhorských obcí Krkonoš nejen v zimním období, ale i v nepříznivých podmínkách – bláto, rozmočený terén. Pracovníci se tak snadněji a hlavně rychleji dostanou k nevyléčitelně nemocným pacientům, klientům domácí hospicové péče a jejich pečujícím rodinám. Pacientům umožní prožít konec života v bezpečí domova, v kruhu svých nejbližších bez nutnosti hospitalizace v lůžkovém zařízení. Nemocným v terminálním stavu se domácí hospicová péče snaží maximálně tlumit bolest a mírnit tělesná a duševní strádání. Pečujícím rodinám nabízí pomoc v těžké životní situaci a poskytuje jim odborné poradenství.

„Poskytujeme služby zejména v sociální a zdravotní oblasti. Prostřednictvím terénních služeb umožňujeme a pomáháme svým klientům žít v přirozeném domácím prostředí bez rizika sociálního vyloučení. Naší cílovou skupinou jsou klienti po hospitalizaci, chronicky nemocní a zdravotně nebo tělesně postižení, nemocní v terminálním stavu, senioři a dále i rodiny s dětmi,“ doplňuje Dita Kujovská.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Do Chrášťan se sjeli sokolníci z celé republiky. Lov s dravci, to je nezvyklá podívaná

22:31 ČEZ: Do Chrášťan se sjeli sokolníci z celé republiky. Lov s dravci, to je nezvyklá podívaná

Hlavní roli na letošním, už 16. ročníku srazu sokolníků v Chrášťanech hráli letos orli skalní, po or…