Nadace ČEZ přivezla do Kadaně na Energii pro kulturu Oranžová kola. Vyšlapalo se přes 101 tisíc pro potřebné

12.09.2022 8:24 | Komerční článek

Dva dny plné hudby a divadla si mohli užít všichni návštěvníci festivalu Energie pro kulturu, který již třetím rokem podporuje živou kulturu, umělce i umělecké divadelní instituce.

Nadace ČEZ přivezla do Kadaně na Energii pro kulturu Oranžová kola. Vyšlapalo se přes 101 tisíc pro potřebné
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

V Kadani na Nábřeží Maxipsa vystoupili Cirk La Putyka, ZUŠ Kadaň, Pískomil se vrací, Poetika a Tatabojs. Všichni návštěvníci mohli minutou šlapání na Oranžových kolech – handbicích pomoci dvou organizacím – ZUŠ Klementa Slavického Kadaň a Domov pro seniory Kadaň. Celkem se nakonec vyšlapalo 101 083 korun.

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí

Kadaňské nábřeží ožilo na dva dny hudebně divadelním festivalem Energie pro kulturu, jehož generálním partnerem je Skupina ČEZ. Kromě skvělých Tatabojs vystoupil také Pískomil se vrací, místní ZUŠ, Poetika, i Cirk La Putyka.

Všichni účastníci festivalu mohli také minutou šlapání na Oranžovém kole Nadace ČEZ přispět na dobrou věc. Šlapalo se pro dvě místní organizace. Pro Základní uměleckou školu Klementa Slavického Kadaň návštěvníci vyšlapali 50 488 korun, které škola použije na nákup vybavení pro výtvarný obor. Domov pro seniory Kadaň si z podia odneslo šek v hodnotě 50 595 korun. Získané prostředky použije na nákup rehabilitačních pomůcek.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ pomáhá už 20 let: dosud postavila přes 640 hřišť, osvětlila dvě stovky přechodů a vysadila více než 107 000 stromů. Největší firemní nadace u nás, pomáhá po celé České republice už dvacet let. Každý rok podpoří ve všech regionech projekty za více než 120 mil. Kč. Kromě osmi pravidelných grantových programů Nadace ČEZ také pomáhá prostřednictvím mimořádných krizových grantů, provozuje úspěšnou charitativně-sportovní aplikaci EPP–Pomáhej pohybem, kterou si stáhlo již přes 600 000 uživatelů, a spustila řadu dalších projektů.

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …