Nemocnice Znojmo: Loni se narodilo 959 dětí, nejčastějšími jmény byla Jakub a Eliška

08.01.2022 21:23 | Aktualizováno

V znojemské nemocnice vloni přišlo na svět 959 dětí. Nejvíce dětí se narodilo v červenci, a to přesně 100. Mezi jmény dominoval Jakub a Eliška.

Nemocnice Znojmo: Loni se narodilo 959 dětí, nejčastějšími jmény byla Jakub a Eliška
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

V znojemské nemocnici se narodilo v loňském roce 959 dětí – 498 chlapců a 461 holčiček. Dvojčátka se narodila šesti maminkám. Císařským řezem bylo předloni odvedeno 238 porodů, v loňském roce 250. Zdravotníci předali po porodu dvě děti k adopci a devět dětí se narodilo v domácím prostředí.

„Přesně sto dětí se narodilo v červenci. V květnu a červnu se na narodilo dětí nejméně, a to 68. Největším miminkem byl v červenci narozený Liborek s váhou 5420 g. Nejmenším miminkem byl rovněž chlapec. Vojtíšek se narodil v lednu s váhou 1540 g,“ uvedla Petra Veselá, tisková mluvčí Nemocnice Znojmo.

Nejčastějším chlapeckým jménem byl v roce 2021 Jakub (následně Adam, Jan, Tomáš, Matyáš). U děvčat to byla Eliška (následně Natálie, Sofie, Adéla, Viktorie). V znojemské nemocnici v loňském roce rodilo sevět rodiček, které byly pozitivní na COVID-19. Gynekologicko-porodnické oddělení mělo v péči 56 těhotných žen, které byly pozitivní na COVID-19.

Na novorozenecké JIP bylo ošetřeno 80 dětí, což je o 24 více než v roce 2020. Počet narozených nezralých novorozenců se zvýšil o 21. Celkem 15 novorozenců bylo předáno do péče FN Brno, což je o tři více než v roce předchozím. „Prodělání covidu u maminek zvyšuje pravděpodobnost předčasného porodu. I na naších malých číslech je tato tendence potvrzena,“ uvedl primář Dětského oddělení Petr Bloudíček.

„První a poslední miminko roku 2021 se narodily v stejný čas – 12:03,“ uzavřela zprávu Veselá. Tadeáš, 1. dítě roku 2021, se narodil s porodní váhou 4440 gramů. Posledním miminkem, které se narodilo na Silvestra 2021 ve 12:03, byl Eliášek s váhou 4050 gramů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústavní soud: Zpětné stanovení výživného nemá být výjimkou

11:12 Ústavní soud: Zpětné stanovení výživného nemá být výjimkou

Ústavnímu soudu napadly dvě ústavní stížnosti týkající se problematiky zvýšení výživného zpětně za d…