Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato na Danubius Gastro 2014

14.02.2014 19:38 | Zprávy

Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn uspěl v přehlídce kuchařského a cukrářského umění na mezinárodním veletrhu gastronomie Danubius Gastro 2014, který proběhl první únorový víkend v Bratislavě.

Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato na Danubius Gastro 2014
Foto: Clarion Hotel
Popisek: Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato na Danubius Gastro 2014

V soutěži Poezie v gastronomii 2014 se se svým příspěvkem na téma thajská zahrada stal absolutním vítězem v disciplíně uměleckého vyřezávání z ovoce, carvingu. „Snažíme se podporovat a motivovat talentované členy našeho týmu, aby se rozvíjeli v tom, co je baví. Jednak pozitivně reprezentují náš hotel navenek, zároveň tak rozšiřují možnosti, jak můžeme překvapit naše hotelové hosty a nabídnout jim něco speciálního.“, komentovala vítězství svého zaměstnance Radka Řeháková, ředitelka Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn. Pavel Švestka i přes svůj poměrně nízký věk absolvoval řadu carvingových soutěží.

V loňském roce získal jednu ze zlatých medailí právě na veletrhu Danubius Gastro, letošním absolutním vítězstvím posunul svoji účast zase o krok dál. V minulosti obsadil 1. místo na Carving Cup Hradec 2013, nebo 6. Místo na Top Triatlon Praha carving show.

„Nejbližší akcí, které bych se chtěl zúčastnit a kde bych chtěl uspět je Gastro Hradec, mým velkým snem je zúčastnit se Mistrovství Evropy v carvingu. Vzhledem k tomu, že se na tuto akci sjíždějí soupeři z celého světa, kteří se věnují vyřezávání řadu let, byla by to velká zkušenost a škola.“, dodal Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn.

Pavel Švestka  (20), absolvoval Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště Polička, obor kuchař/ číšník,  kde se pod vedením Luďka Procházky  začal věnovat carvingu a účastnit se odborných soutěží. Do Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn nastoupil do úseku studené kuchyně v prosinci 2013.

Danubius Gastro je tradičním veletrhem gastronomie a hotelnictví, který přináší přehlídku gastronomických trendů, potravin, vína, kávy a profesionální gastro techniky. Letošního 21. ročníku se v bratislavské Incheba Areně zúčastnilo na 400 vystavovatelů z 12 zemí světa včetně Slovenska a České republiky. V rámci doprovodného programu probíhají soutěže „Poezie v gastronomii“ a „Danubius Gastro Cup“, kde v různých podkategoriích soutěží kuchaři, cukráři a baristé z celého světa.  

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

NEODVOLÁM! NECHCEME TU „CHIRURGY“ Z DOVOZU!

Proč máte slovo chirurgy v uvozovkách? Co tím sloganem vlastně chcete říci? A ještě by mě zajímalo, nic osobního, ale proč, když tento slogan používáte všichni členové, tak policie chce stíhat jen Okamuru? Vím, že je předsedou, ale co.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Nová vyhláška zakazuje pořádání podvodných sbírek v centru, přispěje ke kultivaci cestovního ruchu

16:08 MHMP: Nová vyhláška zakazuje pořádání podvodných sbírek v centru, přispěje ke kultivaci cestovního ruchu

Praha připravila vyhlášku, která zakazuje pořádání charitativních sbírek na území městské památkové …