Pivovar Gambrinus přivítal jubilejního desetitisícího účastníka programu ŠtamGast

10.12.2012 8:06 | Zprávy

Plzeňský pivovar Gambrinus již více než tři roky hostí příznivce piva z celé republiky. Program nazvaný ŠtamGast seznamuje pivaře pod vedením sládka s pivovarem a jeho historií, ale také s technologií výroby piva Gambrinus. V tomto týdnu přivítal ŠtamGast jubilejního desetitisícího návštěvníka, kterým se stal Miroslav Larva z Alžbětína u Železné Rudy.

Pivovar Gambrinus přivítal jubilejního desetitisícího účastníka programu ŠtamGast
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pivo

Desetitisící účastník programu ŠtamGast přijel do pivovaru Gambrinus společně s dalšími pěti štamgasty a zástupci své restaurace, aby pronikli do všech tajů tradičního českého piva a jeho výroby. „Do pivovaru jsem se těšil, jelikož jsem zde byl již před více než čtyřiceti lety. Zajímalo mě, co je zde nového. Navíc na české pivo a zdejší desítku nedám dopustit,“ řekl Miroslav Larva. Jak se ukázalo, pan Larva totiž není pouze milovníkem piva, ale profesionálem z oboru, jelikož provozuje hotel U Larvů na samé hranici nejen Plzeňského kraje, ale i celé republiky.

Pro devětapadesátiletého Miroslava Larvu je jeho práce zároveň koníčkem. Hotel s restaurací vybudoval od samých základů a provozuje je již devatenáct let. „Tradiční česká pivní kultura je o štamgastech, atmosféře a pochopitelně o dobrém pivu. To si u nás pochvalují,“ dodal.

Právě pro nejvěrnější hostinské a jejich štamgasty z celé republiky funguje již více než tři roky speciální program Gambrinus ŠtamGast. V rámci něho jsou milovníci piva zváni do pivovaru, kde je sládci seznamují s procesem výroby piva Gambrinus, představují jim pivovar a mají i možnost ochutnat pivo přímo z tanků. Zároveň si mohou vyzkoušet načepovat vlastní pivo, či vyzpovídat sládky.

„ŠtamGasti našich hospůdek jsou ti nejvěrnější fanoušci naší značky, proto se s nimi vždy rádi setkáváme a zajímáme se o jejich názory. Zábavné odpoledne přímo v pivovaru je pro ně tou nejlepší příležitostí, jak poznat celý proces vaření piva Gambrinus od výběru českých surovin přes původní varní postupy až po správné čepování. Všichni účastníci tak mohou doslova na vlastní kůži poznat, co stojí za skvělou chutí našeho piva,“ hodnotí program ŠtamGast Vojtěch Homolka, obchodní sládek pivovaru Gambrinus.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Proč jste na navýšení rodičovského příspěvku netlačila víc dřív?

Myslím, když jste byli ve vládě? Myslíte, že teď něco zmůžete? A můžete aspoň říci, když už nejste ve vládě, proč a kdo byl proti navýšení rodičovské pro všechny a ve větší míře, která by zohledňovala inflaci a růst cen?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Pražská záchranná služba představila nová speciální vozidla Atego a Iveco

13:28 MHMP: Pražská záchranná služba představila nová speciální vozidla Atego a Iveco

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy oficiálně převzala na Mariánském náměstí před budovou Nov…