Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond otvírá program Investiční úvěry Lesnictví

08.06.2022 13:30 | Tisková zpráva

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. vyhlašuje 4. kolo příjmu žádostí do programu Investiční úvěry Lesnictví, které se spustí ve středu 13. července 2022 v 9.00 hod.

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond otvírá program Investiční úvěry Lesnictví
Foto: pgrlf.cz
Popisek: Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond - logo

Program Investiční úvěry Lesnictví poskytuje podporu lesním hospodářům, která vede ke stabilizaci a rozvoji tohoto sektoru, kdy příjemce podpory investuje zejména do strojního zařízení a vybavení pro hospodaření v lese nebo pro lesní školkařskou činnost.  V rámci programu je možné poskytnout podporu v režimu de minimis na snížení jistiny úvěru, jejíž výše činí maximálně korunový ekvivalent částky 50 000 EUR (20 000 EUR) a zároveň maximální výše nepřekročí 50 % z celkové výše poskytnutého úvěru. Samotný úvěr může být poskytnut ve výši od 100 tis. Kč do 10 mil. Kč. 

Lesní hospodářství je důležitou součástí českého zemědělství, a proto je zcela nezbytné, aby bylo v dobré kondici. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli ve spolupráci s PGRLF otevřít program podporující investice do strojů, lesnického vybavení a lesních školek, který reaguje na poptávku lesních hospodářů, vlastníků lesa a lesních školkařů,“ řekl ministr zemědělství, Zdeněk Nekula. 

Samotná podpora má vést ke snížení výrobních nákladů a celkovému zlepšení a rozvinutí produkce podniků v rámci lesního hospodářství. Limit počtu přijatých žádostí v rámci tohoto kola byl stanoven na 150.

Kompletní znění pravidel programu je k dispozici na webových stránkách www.pgrlf.cz v sekci KE STAŽENÍ. Samotné žádosti o podporu budou přijímány pouze prostřednictvím elektronického formuláře na webových stránkách společnosti    PGRLF, a.s.  

Pro více informací mohou klienti rovněž využít níže uvedené kontakty:

  • infolinka úvěrového a analytického oddělení: 727 946 538

  • E-mail: info@pgrlf.cz

IT podpora: helpdesk@pgrlf.cz  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Jak přesně chcete zastavit platby nepřizpůsobivým?

To slibujete všichni, ale pořád se mají líp, než ti, co poctivě makají. Pak by mě zajímalo, kolik nás stojí Green Deal a kolik jde se státní rozpočtu na Ukrajinu a Ukrajince?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko zazářilo na National Geographic Traveller Food Festivalu 2024

22:28 CzechTourism: Česko zazářilo na National Geographic Traveller Food Festivalu 2024

Tradiční lázeňské oplatky, české a moravské víno nebo třeba slivovice Jelínek. Nejen tyto tuzemské d…