„Naši hokejoví Zubři se do vaření pustili opravdu s vervou a myslím, že výsledek bude stát za to. Někteří hokejisté by se u nás v pivovaru určitě neztratili,“ komentuje akci Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr a dodává: „Speciální hokejové pivo je takovým dárkem pro všechny hokejové fanoušky, kteří po celý rok naše kluky věrně podporovali a bez kterých by uplynulá sezóna nebyla taková, jaká byla. Věřím, že speciální desítkou si budeme moc připít i na úspěšný vstup do nové sezony.“
V první fázi se pracovalo na varně. Což znamená, že hokejisté dávkovali jednotlivé suroviny a zahájili varný proces, kdy se rozemletý slad mísí s vodou ve varných nádobách, zahřívá na přesně dané teploty, až po finální proces na varně, kdy se do tzv. sladiny dávkuje chmel. „Právě zejména chmelením se extra hořká „hokejová“ desítka bude odlišovat od běžné desítky Zubr Classic. Dávkování hořkého i aromatického chmele, který samozřejmě pochází z tršické oblasti, je vyšší. Nechybí ani další tradiční suroviny jako moravské slady a kvalitní voda,“ říká sládková pivovaru Nataša Rousková.
To, že pro hokejisty bylo vaření piva nová a zajímavá zkušenost, potvrzuje i kapitán přerovských hokejistů Tomáš Sýkora, který roli prvního muže týmu plnil i při vaření piva: „Jako rodilý Přerovák mám k pivu Zubr samozřejmě velmi kladný vztah a jsem rád, že jsem mohl nahlédnout pod pokličku celého procesu výroby a přiložit ruku k dílu. Myslím, pro nás všechny to byl skvělý zážitek a už se těšíme na další úkoly, které nás v dalších týdnech čekají.“

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: komerční tisková zpráva